Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 30 mei 2011

Getraind!

Vandaag dan de eerste echte training met een gedachte van het seizoen; het hele jaar maar wat aan gerommeld en met name niet gerommeld dus in vergelijk met 2009 en 2010 zo'n 2000km minder en zo'n 7000hm minder. Een schamele 611km in de maand mei precies in lijn met het hele jaar. Hier moeten we het mee doen op de Grossglockner (2504m)
Vandaag dan nog even beter laat dan ooit een korte intervaltraining direkt uit het werk; in 38km 8x2minuten D2 afgewisseld met 2 min D1/H. Eigenlijk mijn favoriete training zeker met dit weer: geen storm en 26 graden. Misschien valt er donderdag nog wat duur te doen en dit weekend nog een keer lopen.
Nog een nagekomen plaatje van Loop Leeuwarden een meter of 100 voor de finish:


zondag 29 mei 2011

Bijna de Elfmerentocht

Voor vandaag stond de Elfmerentocht op het programma; gisteravond feestactiviteiten links laten liggen, de fiets lag al in de auto toen er een afmelding kwam van 2 van onze groep van 5 vanwege de te verwachten buien en zeer harde wind (5-7Bft). Aangezien ik de pest heb aan de zeer harde wind vond ik 3 man te weinig om te starten. Ik heb er geen behoefte me nog een keer kapot te gaan fietsen in de huidige vorm.

Derhalve ook afgemeld en plan B. De fysio had geadviseerd nog een keer te gaan lopen dit weekend. Mocht het kuit weer problemen geven had ik maandag en woensdag nog een keer behandeld kunnen worden. Derhalve de loopschoen aangedaan na 15min infietsen op de Tacx. Drie km was het plan en dat is ook gelukt zonder last te krijgen van het kuit. Met opzet het bij 3km gelaten om geen risico's te nemen. Die 3km gingen met een slakkengang in 17.35 maar tevreden dat het kuit geen probleem gaf. We proberen nu 1x per week een 3km te lopen om de fysiek zo goed mogelijk klaar te maken voor het lopen vanaf 3 juli. Nog even 2 kleine tochtjes afwerken (Dolomieten Rundfahrt en Fausto Coppi) en dan kan er hopenlijk weer meer worden gelopen.

Ik lees morgen 23-30 graden, fiets dan maar mee naar het werk voor een rondje.

vrijdag 27 mei 2011

Und jetzt?

Gister zo ongeveer de laatste training van dit seizoen gedaan in het TeutoburgerWald; in tegenstelling tot 2 weken terug was het nu drie keer niets eigenlijk. Tot aan de koffie ging het prima en meestal verbeter ik na de koffie maar nu dus niet. Vermoedelijk lag de Kaffe mit Apfelkuchen te zwaar op de maag. Ook de bovenbenen begonnen op te spelen wat vermoedelijk nog het gevolg was van het lopen van zondag.
Maar goed maar rustig wat doorgepeddeld met als resultaat zelfs onder de 10km/uur op de Dorenberg wat nog nooit eerder is voorgekomen. Uiteindelijk toch nog 90km volgemaakt met 1835hm.
Hier zullen we het mee moeten doen; de verwachtingen zullen niet bijzonder hoog zijn de komende tijd in Oostenrijk. We moeten maar afwachten hoe het gaat uitpakken.
Toen nog wel richting de top van de Holperdoperstrasse vanuit Bad Iburg
                                    De Adelaar gelost......Holperdorperstrasse vanuit Lien.
Deze bordjes maar wat volgen.
Komen we hier uit.
Met dit uitzicht.




Nog een filmpje van de beklimming naar het hoogste punt in het TeutoburgerWald: de Dorenberg van 331m: http://www.youtube.com/watch?v=Tp3vFsy7HHA
Misschien as zondag nog wat 11 merentocht 100km rijden. Moet het wel fatsoenlijk weer zijn.

dinsdag 24 mei 2011

Nog wat beeldmateriaal

Na de finish:
Voor de herkenbaarheid op het filmpje eerst maar de foto geplaatst. Hier nog een heel kort filmpje van de finish:

maandag 23 mei 2011

Hersteltraining maar hoe?

Een hersteltraining was aangeraden door de fysio een dag na het lopen. Maar ja windkr 5-6 is niet zo optimaal hiervoor. Toch de fiets meengenomen naar het werk om vanaf het werk nog een kort lusje te doen. Totaal 22km. De teller maar niet op de fiets gedaan zodat ik niet kon zien hoe langzaam ik ging tegen de stormachtige wind met een bergverzet. Het weer was op zich wel lekker en het kon prima in de korte mouwen en korte broek maar die wind.
Morgen rustdag, woensdag fysio en donderdag nog een laatste pittige training voor de komende Oostenrijk week. Zaterdag de Elfmerentocht op het programma maar het weer lijkt roet in het eten te gooien. Afwachten maar even.

zondag 22 mei 2011

Loop Leeuwarden

Het zat zo: vorige week niet verder dan 1,5km kunnen lopen agv een kuitblessure; drie behandelingen bij de fysio en iom de fysio besloten toch te starten. Geen 10km uiteraard maar de 5.
Voor de zekerheid helemaal achteraan gestart om zeker te zijn van een rustig aanvangstempo. Dat leverde dan ook al de eerste 1.31minuut tijdverlies op aangezien ze bruto tijden hanteerden in de uitslag. Maar goed rustig begonnen en af en toe slalommend door het peleton vertrokken. Na 600meter last van het rechterkuit helaas. Dat werd ook niet beter maar toch maar rustig doorgelopen.
Leuk was dat er erg veel publiek onderweg stond want de route ging volledig door de binnenstad:
http://connect.garmin.com/activity/87210682

Netto na 27.08 binnen en uiteindelijk niet eens ontevreden (pr is 3.25 sneller) want het was overleven. Missie toch geslaagd. Na de finish nog even laten masseren door Wim van Brink (bekend fietser) maar het voelt niet echt fijn aan. Dus eerst maar even een paar weken fietsen en dan maar weer eens voorzichtig proberen.
Meer plaatjes volgen nog.

vrijdag 20 mei 2011

Even losfietsen en een record neerzetten

Vanavond alleen even losfietsen ivm de kuit om te proberen zo goed mogelijk aan de start te komen as zondag bij het lopen.
Er stond voor het eerst deze week eens geen storm en kon de hele rit van 39km in H blijven met een gemiddelde hf van 117. Onderweg zie je ook nog wel eens wat:
Nog geen eieren en ook nog geen jongen. Op de terugweg zaten ze met 2 op het nest dus wie weet over een paar weken een paar kleine zwaantjes erbij. Dit was tussen Boazum en Scharnegoutum. Bij Loenga een hindernis:
Dit heeft ook wel iets. Het was trouwens zowiezo een rit met veel stops; de oorzaak was dit:

op 5 overwegen 3x moeten stoppen voor een passerende trein. Bij de 5e was ik net te laat (+/-30sec) om het record van 3 op een avond nog wat scherper te zetten...
Morgen rustdag vanwege andere verplichtingen en startnummer voor zondag ophalen. Zondag 11 uur dan van start bij de Loop Leeuwarden.

woensdag 18 mei 2011

Niet lopen maar fietsen

Vanavond was de Bulleloop in Lekkum; het was niet verstandig mee te lopen derhalve even op de fiets gekeken. Er stond weer een halve storm maar de route kwam uit bij onbekende wegen tussen Rijperkerk en Gykerk en hier waren mooie beschutte paden wat goed uit kwam want hier stond de wind tegen:
Na Giekerk passeren we dan het tegeltjesbruggetje waar foto's van Elfstedentochtrijders op staan:


Alleen het stukje Miedum-Lekkum de wind vol tegen maar die paar km was geen probleem. Na de Bulleloop in Lekkum via Snakkerburen weer naar huis:

Uiteindelijk 45km kunnen bijschrijven. As vrijdag nog zo'n rustig rondje en dan hopen dat het zondag gaat lukken. Pr is 23.47, doel zal worden tussen 27 en 28 minuten.

dinsdag 17 mei 2011

Test

Gister naar de fysio met hetzelfde resultaat als afgelopen woensdag: ontzettend veel last van de behandeling en niet in staat fatsoenlijk te lopen. Hoe wonderlijk dat het dan een dag later heel anders aanvoelt; vandaag nog wel wat gevoelig waardoor enige twijfel of een testloopje er wel in zou zitten.
Uiteindelijk besloten dit wel te gaan doen. Iom de fysio 3x4min hardlopen afgewisseld met 2 min wandelen. Dit leverde geen problemen op: het werd 2x4 en 1x 5. Derhalve toch aan de start as zondag in Loop Leeuwarden. Morgen en vrijdag mss nog een klein stukje fietsen. Ook morgen nog een afspraak bij de fysio. Test geslaagd, nu zondag nog.

zondag 15 mei 2011

Hersteltraining

Vandaag maar even een hersteltraining voor zover dat kan met zoveel wind. Maar het liep wel lekker en tegen de wind in naar Franeker voor koffie. Lekker voor het windje langs het van Harinxmakanaal weer naar huis. 35km.

                                              Bij het verlaten van Franeker op de terugweg.

Op de heenweg toch een klein buitje.

Langs het van Harinxmakanaal vanaf Dronrijp.

Nee niet de plaatselijk camping maar de woonstek van een Squadra-Deinum renner.

                                          Bijna thuis.

zaterdag 14 mei 2011

Zijn we nog op tijd?

Het werd tijd voor een tandje erbij; nog ruim 3 weken te gaan en dus niet veel tijd meer om te trainen. Op 12 juni moet en we aan de start staan van de Dolomieten Rundfahrt: http://www.dolomitensport-lienz.com/

Vandaar dat we nog wel wat klimkilometers kunnen gebruiken en gister afreisden naar het TeutoburgerWald. Eigenlijk was Sauerland de bedoeling dit weekend maar de weersomslag komt net 2 dagen te vroeg. Het weer gister was eerst wat nog wat frisjes maar later in de middag werd het steeds beter en kon er gewoon in korte broek/korte mouwen worden gereden.
Deze keer niet vanuit Tecklenburg maar de driehoek Gasthof Urberg-Doreberg-Lienen. We kwamen zo ook regelmatig bij de auto langs om bv het jasje uit te kunnen doen. Holperdorperstrasse van 3 kanten, Urberg van 2 kanten en Dorenber stonden oa op het menu. Dit leidde uiteindelijk tot 97km met 2005hoogtemeters.

http://connect.garmin.com/activity/85454601

Het ging de hele rit uitstekend en boven verwachting. Pas bij de laatste klim van de Doreberg bleek dat het beste er wat af begon te raken maar dat mag ook wel na 95km en 1900hm. Al met al zeer tevreden over deze dag en hopen dat we dit nog wat door kunnen trekken. Hieronder nog wat impressies:
De Doreberg 333m
Uitzicht op Bad Iburg
Holperdorperstrasse

woensdag 11 mei 2011

Het loopt nog niet

Vanmorgen naar de fysio vanwege de kuit; een niet fijne behandeling met naalden (acupunctuur). Fysiotherapeut: "het zou kunnen dat het vandaag wat gevoelig is". Dat was een understatement, kon niet eens gewoon lopen vanmiddag.

Maar goed fietsen mocht wel dat vanavond per fiets even gekeken bij de trimloop van Wytgaard waar ik aan mee zou doen maar wat dus niet lukte. 38km gefietst en het voelt nu een stuk beter. Morgen maar even kijken hoe het voelt. Vrijdag in ieder geval een lange fietstraining.

dinsdag 10 mei 2011

Ku(i)t

Helaas wederom problemen met rechterkuit en nu na 1,5km lopen al. Derhalve een streep gezet door Loop Leeuwarden op 22 mei. Gelukkig maar dat ik in april nog wat lopen heb kunnen doen. Eerst 2 weken helemaal niet lopen en dan nog een keer proberen en anders wordt het in juli opnieuw beginnen.

Betekend wel dat we nu nog een tandje bij kunnen zetten wat betreft het fietsen en aangezien dat echt wel nodig is kunnen we misschien nog wat progressie boeken. Morgen een rondje en vrijdag en dan zondag maar even kijken het weer doet.

maandag 9 mei 2011

Heel blijven

Als je vandaag naar de Giro kijkt dan mag je blij zijn dat je nog kunt fietsen; geneuzel over vorm, gemiddelde's, klassering waar gaat het over.

Derhalve naast een rustdag alleen nog wat plaatjes van afgelopen zaterdag blij dat je die nog kunt tonen:
 Voor de start van de rit groep 8 met Maarten Tjallingii. Ikzelf helemaal links op de foto.

                        Klimtijdrit op de Amerongse Berg helemaal achteraan op de foto.
                                                    Over de finish in Leusden.

zondag 8 mei 2011

Een rustdag

Vandaag geen motivatie dus een rustdag en nog wat plaatjes van gister van de Skoda/Rabobank Wielerclinic:




Erik Breuking Maarten Tjallingii en de baas Harald Knebel

De klim tussen Leersum en Maarsbergen

                          De route was goed gepijld met witte bordjes en een zwarte pijl.
                                Uiteindelijk moesten we weer terug naar Pon in Leusden.
                                          De finish: de fotograag staat al klaar.
                               En nog even over de mat zodat ze zeker zijn dat je terug bent.

De dag begon met een presentatie van Pon (importeur Skoda,VW,Audi,Porsche, Seat), waarna oud renner Erwin Nijboer een presentatie hield over de Rabo wielerploeg. Hierna was het tijd voor een toertochtje waarbij onze groep Maarten Tjallinggi kreeg toegewezen. Erg leuke gast en nav van vorige week nog even over Parijs-Roubaix gehad: volgens Maarten hadden zij maar liefst 56km over de kasseien gereden!
Helaas lag het tempo wat werd aangegeven door een renner van WV Eeemsland (veel) te hoog. Tot aan de Amerongse Berg, waar een tijdritje was, al een keer of 10 een sprint moeten trekken om weer bij te komen met ook nog voornamelijk een harde wind tegen. Dat gingen we geen 76km volhouden was mijn conclusie. Bij de Amerongse Berg aangekomen was de hf inmiddeld 175 bij de start van de tijdrit. Het was maar kort 500meter dus was dat wel vol te houden; 1 min en 21sec later bij de finish was de hf inmiddels 190.

Afdalend naar Leersum besloten de 50km te gaan volgen en zelf eventueel nog een lusje erbij te maken; derhalve de klim naar Maarsbergen 3x gedaan alvorend de route weer op te pakken naar Leusden.Totaal 61km en 215hm gereden. Mooie omgeving waar ik nog nooit was geweest; alleen wat vaak door steden/dorpen heen zoals Leersum,Amerongen, Doorn,Driebergen,Woudenberg,Leusden.

Toch een leuke dag gehad en met een Skoda wielerbroek weer naar huis gereden.

Dinsdag maar weer even lopen en vrijdag klimmen; als het weer komende weekend goed is in Sauerland en anders wordt het as vrijdag een poging de 2000hm te halen in en rond Bad Iburg.

zaterdag 7 mei 2011

Als je geen vorm hebt kun je ook niet uit vorm zijn

Hier moesten we vandaag zijn:
En met hem hebben we gefietst:

De nr 3 van Parijs-Roubaix 2011: Maarten Tjallingii

Morgen meer:de max hf was 190 vandaag...............

vrijdag 6 mei 2011

Onderhoud

Gister niet gelopen maar naar Bevrijdingsfestival geweest dus een verre van optimale voorbereiding voor vandaag. Maar goed om toch nog wat te blijven lopen vandaag een heel rustige 4km gelopen in 23 min. Probeer als onderhoud toch1x per week te blijven lopen om na de zomer niet helemaal weer op nul te moeten beginnen (fysiek). Rechterkuit speelde toch weer wat op maar kon wel door blijven lopen.
Morgen clinic met de profs van de Rabobank en zondag mss nog een ritje gezien de mooie weersvoorspellingen.

woensdag 4 mei 2011

Alweer een rustdag

We rusten wat uit dit jaar, maar was ook wel even nodig na zondag. Morgen even een korte looptraining; maar even zien hoe het nu gaat. Verder as zaterdag een clinic en een ritje met de profs van de Rabo bank. Maar hopen dat ze wat rustig aan doen, dan kan er mss zondag ook nog wat worden gedaan omdat het erg mooi weer gaat worden.

Op 18 mei SMA keuring voor de verklaring tbv de Fausto Coppi. De verwachtingen zijn niet hoog gespannen, gewicht is alleen maar toegenomen de afgelopen maand dus het vetpercentage zal wel weer ruim met een 2 beginnen. Het advies om weer naar een dietiste te gaan zal ik in ieder geval in de wind slaan.

Volgend jaar gaat alles anders!!(in principe dan)

maandag 2 mei 2011

Na de hel werd het donker....

Gister dan de Superklassieker gereden; vanwege gebrek aan trainingkilometers gekozen voor de 120km variant. Start was in Oudenaarde. Voor een luttele 6 euro kreeg je een perfekte organisatie. Inschrijven ging heel erg snel doordat ik van te voren me al had geregistreerd en alleen het bewijs moest laten scannen:
Al binnen 10km stond de Koppenberg op het programma; kasseien en stijging tot 22%. Al heel veel lopers hier.

Had verwacht in de problemen te komen agv te weinig training maar ik reed eigenlijk vrij eenvoudig naar boven. Dat was een meevaller. Hierna op naar de Oude Kwaremont. Normaal ligt deze mij niet zo maar vandaag liep het zeer soepel en ook geen centje pijn.

Direkt hierna dan de Paterberg van 20%. Ook hier erg soepel en ook geen gebruik gemaakt van het gootje.

Hierna rijden we richting Frankrijk en komen we een heuse col tegen:
Liep alweer lekker alleen bovenop kwam er nog een soort 2e etappe van 10% naar de verzorgingspost. Hier even in het mooie weer gepauzeerd om wat te drinken en eten. Verzorgingspost was dik voor mekaar net als de hele organisatie. Ondanks de ruim 6000 deelnemers was het ook nergens te druk.

Hierna kregen we een wat saai deel richting Frankrijk en in Frankrijk. Tot er een bordje langs de weg staat: Light versie Carrefour de l'Arbre. Dit was een weg waardoor je deze beruchte kasseistrook kunt overslaan. Maar dat was nu net niet de bedoeling dus weg vervolgen naar het begin van de 1e kasseistrook:


Wel ik moet eerlijk zeggen dat ik nu wel begrijp waarom het Hel van het Noorden heet. In vergelijking met deze wegen liggen de kasseien in Belgie er veel minder slecht in. Ongelofelijk was een belabberde strook dat Carrefour del Árbre. Grote gaten, kasseien die ver van elkaar afliggen. Heb deze strook wel helemaal in het midden gereden en niet door de kant gereden; als je dan rijd dan ook zoals het hoort. Pff het viel niet mee, daarnaast bleek dat ik niet het juiste stuur had, waardoor ik het niet goed kon beetpakken en dat is daar echt wel nodig. Maar goed al stuiterend de strook overleeft en uiteindelijk hier uitgekomen:



Hierna volgde strook van Gruson en die was een stuk beter te doen; hier kon je redelijk normaal doorrijden. Dat kon je niet zeggen van de strook van Hem; die lag er ook zeer belabberd bij. Aan de zijkanten lag asfalt hier en daar maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt en de hele strook in het midden gereden. Ook deze hebben we overleeft maar man wat een ellende eigenlijk.

Gelukkig was de ellende hier achter de rug want we gingen op weg naar Roubaix:

In de laatste km voor de wielerbaan werden we nog even naar links geleid voor een laatste kasseistrook. Maar dat stelde niets voor en even later dan arrivee bij de wielerbaan:

Op de baan natuurlijk nog even een rondje gedaan:


Daarna gebruik gemaakt van de verzorgingspost alvorens nog 40km terug te rijden tegen de harde wind in. Dit ging voornamenlijk via een pad naast de Schelde:

Hier bleek de voorbereiding onvoldoende te zijn wat ook wel was ingeschat en langzamerhand ging het licht uit; zelfs in groepjes werd ik uit het wiel gereden. Op is op en het was echt afzien tegen de harde wind in en ik was dan ook erg blij uiteindelijk weer in Oudenaarde uit te komen:

124km en 635hoogtemeters op de teller in totaal.
Een onvergetelijke ervaring, jammer van het laatste uur maar geen spijt van eea. Toch zal er voor mij nooit een volledig Parijs-Roubaix in gaan zitten. Dat gaat em niet worden. Een paar stroken prima maar 45km kasseien is me toch wat te gek.

Nog wat foto's op:
https://picasaweb.google.com/pinarello9/2Mei2011Superklassieker?authkey=Gv1sRgCOH6-97gvbmxdg#