Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 25 september 2011

De 10km van Boksum

Mooi dichtbij, kon er lopend heen en terug; prachtig weer met niet teveel wind.

Het 1e stuk vanaf de start door het weiland richting de weg naar Hijlaard nog wat rustig aan gelopen maar vanaf de afslag Hijlaard kunnen versnellen. Ondanks de tegenwind liep het erg lekker. Af en toe achter of met iemand maar meestal was het voorbij gaan. Pas bij de afslag langs het water naar Hoptille kregen we wind mee en werd het warm. Na 5km nog steeds een gemiddelde van boven de 12 dus dat zou kunnen betekenen onder de 50min wat een grote verrassing zou zijn.
Na 6km binnen de 30minuten zat dat er nog net in maar ik voelde al dat het wat minder werd. Zo rond de 7km een kleine inzinking maar na een meter of 500 langzamer weer een fatsoenlijk tempo kunnen oppakken. Het verlies derhalve beperkt kunnen houden en na 10km een mooie 50.44 geklokt hetgeen
1 minuut en 26sec onder mijn pr zit. Zeer tevreden dus.
Was een prachtige route deels over bekende trainingspaden. Er stonden diverse fotografen onderweg zodat er de komende week vermoedelijk nog wat plaatjes komen.

Voor komende week vermoedelijk alleen woensdag een lange duur van +/-12km en zaterdag een "snelle" 8km in Kubaard. Doel wordt dan onder de 40minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten