Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 12 juni 2012

Kleine week in de Alpen

We hadden een prima locatie geboekt in een dorpje Le Lavanchy wat vrijwel aan Montriond ligt en dat is weer erg dichtbij Morzine:
                                                                    Montriond

Accomodatie was top bij www.letouriste.com. Er was geen nee te koop en we moesten vooral zelf zo weinig mogelijk doen.Ontbijt werd op de kamer geserveerd net als het warm eten. O willen jullie ook voetballen zien? Prima serveren we het op de kamer boven waar een tv staat met voetbalzenders. Donderdagavond kon er lekker buiten worden gegeten. Het eten was van hoge kwaliteit en de hoeveelheden enorm, althans voor mij. Aanrader waar we zeker nog een keer terugkomen mss voor de Morzine Vallee d'Aulps of de Grand Bo.
   De laatste 2 avonden nog gezellig met een 3 tal Tukkers gezeten onder het genot van lekkere wijn.
   Ook stelden Kim en Gerard nog een prachtig wielertenue beschikbaar wat net nieuw was ontworpen:
Het enige wat we niog moesten doen was fietsen. Dat lukte donderdag prima met erg mooi weer. De Joux Plane bleek voor mij op de eerste dag een brug te ver zoals wel vaker op een eerste dag is gebleken (Gavia 2010). Maar goed gezien de weersvoorspellingen was dit de enige gelegenheid om em wel te doen en dus maar naar boven geharkt.
Op vrijdag de hele dag dus regen helaas en een dag niets doen.
Op zaterdag nog even snel de Col du Corbier meegepakt, startkaarten ophalen en 2x bij de Dauphine kijken met prima weer.

Op zondag dan de cyclo. Het was allemaal prima georganiseerd, geen gedrang of gedoe een zeer ontspannen sfeer in Megeve,


We begonnen om half 9 met een lichte afdaling naar deklim van de Col de Aravis. Hier zat in het begin nog een kleine afdaling in en liep lekker. Pas 6km onder de top werd het serieuzer klimmen:


   Maar het liep erg lekker en reed zonder problemen naar de top op 1498m:
Hier even wachten op mijn medestrijder en dan de lange afdaling in richting Thones:
Hier wel wat verkeer maar over het algemeen had je hier weinig last van. Hierna kwam er serieuzer werk in de vorm van de Col de Croix Fry. Er zou in het midden een pittig stuk van 2km zitten en verder viel het wel mee. Wel ik vond dit een hele zware klim van 12km met maximale % tot 11,7. Maar het marcheerde goed en dus non stop naar de top:

Onderweg stond zowel op de Aravis als de Croix de Fry steeds aangegeven hoeveel km nog met hoeveel %:
 


Hier weer even wachtenn bij de rijk gevulde verzorgingspost alvorens de korte afdaling in te gaan. Hier was iemand onderuit gegaan en waren de hulpdiensten aktief. Je komt zo'n 5km onder de top dan weer op de klim naar de Col de Aravis:
Dat liep ook nog erg lekker en boven weer even wachten en daarna met z'n 2-en de afdaling in op weg naar de finish. Laatste stuk liep nog een paar km wat omhoog. Uiteindelijk dan over de finish gereden in Megeve na 85km en 2090hm. Lekker gereden. Morgen nog wat plaatjes denk ik die inmiddels online staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten