Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 18 april 2016

Pittige week

Aardig aan de bak geweest afgelopen week. Op maandag mooi weer maar ook een stormachtige wind; derhalve gekozen voor een hardlooprondje van 5,5km. Ging niet echt geweldig maar dat kan ook niet met zo weinig volume natuurlijk:

https://connect.garmin.com/modern/activity/1121668644

Dinsdag weer even op de fiets voor een rondje van 43km. Omdat er een grote oefening is op de vliegbasis hier maar even langs gereden en even gekeken. Op het gemak en zonder problemen:
Op woensdag weer even een rondje, deze keer 57km met ook weer even een kijkje bij de vliegtuigen. Omdat het geen storm was deze keer maar een rondje door Het Bildt en naar Zwarte Haan.











https://connect.garmin.com/modern/activity/1124218419

Hierna een paar rustdagen voor zover dat lukt met uren post lopen natuurlijk.

Op zondag de dood of de gladiolen in de TeutoburgerWaldTocht met Squadra Deinum. Niet de beste benen en last van de heup maar van start gegaan met het idee we zien wel hoe ver we komen in een tempo wat veel hoger ligt dan wat ik gewend ben. De mannen zijn uitstekend getraind en hebben al bv de WinterElfstedentocht 200km en Veenendaal-Veenendaal 130km in de benen.
Het werd een pittige dag maar de klimmen gingen goed en geen problemen om mee te komen. Het was frisjes en de wegen waren na zo'n 20km nat. Slechts 1 bui (stortbui met hagel) maar toen stonden we gelukkig net bij een tent in Bad Iburg waar ze koffie en appeltaart verkochten. In Tecklenburg een nieuwe klim, de route was behoorlijk gewijzigd wat zeker niet erg was, en eigenlijk de enige die behoorlijk steil was; ik dacht iets van 13% te hebben gezien op een bordje. De hoogtemeters liepen snel op en zouden uiteindelijk op liefst 1471 uitkomen op 122km.

Na zo'n 95 km kwamen we op een lang op en af stuk bij de Holperdorperstrasse richting tv toren Tecklenburg. Hier moest ik de groep laten gaan; dat valsplat gedoe is aan mij niet besteed en de krachten namen ook af. Boven bij de tv toren weer aangesloten. Nog een klim door het bos naar het zwembad bij Tecklenburg; klimmen ging wel goed en als 3e boven. Hierna richting Ibbenbueren.

Hier weer een lusje vals plat dus het daar laten lopen tot aan Ibbenbueren. Uiteindelijk toch tevreden over het resulaat want slechts 1x 100km in de benen tot op heden.
Bij thuiskomst bleek er een, voor mij althans, zeer hoog gemiddelde van 25,0 op de teller te staan en dat is normaal rond de 23 en soms nog lager. Dus mag ik zeer tevreden zijn.





https://connect.garmin.com/modern/activity/1129738478

Komende week staat Sauerland op het programma. Weer wat zwaarder dan Tecklenburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten