Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 5 april 2016

Limburg

Vanwege heupproblemen vorige week weinig kunnen doen. Ook het weer hielp niet echt mee met bijna elke dag zeer harde wind.
Op maandag dan maar weer eens een blokje hardlopen. Op het gemak 5km en dat ging zonder problemen:

https://connect.garmin.com/modern/activity/1101949558

Woensdag op zich goed weer maar weer een zeer harde wind. Er stond een intervaltraining op de rol maar de heup zorgde ervoor dat het kort werd: 4x D2 blok afgewisseld met D1. Dat betekende voor de wind van Ritsumasyl naar Leeuwarden en tegen de wind van Leeuwarden naar Marsum en dat leverde 4 rondjes over Marsum op dus en 31km. Benen waren erg goed maar de heup begon steeds meer problemen te geven dus het hier maar bij gelaten
https://connect.garmin.com/modern/activity/1104714451

Op donderdag weer een behandeling bij de fysio en fiets en schoenen mee. De fysio constateerde dat er een verhoging rechts nodig was. Op vrijdag dan een plaatje onder het plaatje van de fietsschoen laten zetten.

Op zaterdag naar Noorbeek voor een rondje Limburg. Eerste uur geen of weinig last van de heup maar daarna werd het weer erg vervelend. Toch nog 67km gereden met wat rondje's en diverse beklimmingen bij Noorbeek waaronder Mheerelindje. Daarna nog de Loorberg, Camerig tot Vaals, Drielandenpunt en Eperheide en nog wat klimmetjes. Aan het einde 1175 hoogtemeters op de teller.


 Op zondag de Volta Classic. Ingeschreven voor de 85km (was 91km). Het weer was beter dan op zaterdag en na verloop van tijd konden de arm en beenstukken uit. Het werd zelfs 19 graden met meest zon dus ideaal fietsweer. Het marcheerde uitstekend en pas na 2 en half uur wat last van de heup maar goed uit te houden. Heel veel klimmen waaronder een paar nieuwe zoals de klim naar Bergenhuizen (13%), de Loorberg, Mheerelindje, Schilberg. Nog een mooi lusje door de Voerstreek (Belgie) met een paar pittige klimmen en als uitsmijter Les Waides: behoorlijk lang en na de afslag bij de boerderij een lange strook van 12%. Hierna was het in principe het meest afdalen en wind mee.
Uiteindelijk na 92km en 1285hoogtemeters weer over de finish in het centrum van Eijsden waar het gezellig was met terrassen etc. mooie rit en aanrader. Leuk; toch ook weer wat nieuwe klimmen gedaan zoals Berghuizen. Heel lekker gefietst dit weekend!

https://connect.garmin.com/modern/activity/1110496039














Geen opmerkingen:

Een reactie posten