Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 26 februari 2013

We gaan fietsen

In principe dan want het weer moet wel meer mee gaan zitten dan tot dusver in 2013 en deels in 2012.

Maar de plannen zijn er wel: we gaan morgen voor het eerst op verplaatsing een rondje rijden met een paar kleine heuvels. Dat zal nog wel tegen gaan vallen maar goed het kan dan daarna ook alleen maar beter gaan.

In maart hopen we vooral op maandag en woensdag de nodige km's te gaan maken met vermoedelijk 1 of 2x op verplaatsing in het TeutoburgerWald. Op 30 maart dan de eerste clubtocht en de andere zaterdagen of zondagen zullen ws hardlopend benut gaan worden. Oa Merenloop Grou , Bonifatiusloop Dokkum staan op het programma. Het weer zal bepalend zijn of er meer gelopen dan wel gefietst wordt.

In april naast wat lopen ook wat fietstochten meepakken en een heus trainingskamp in het 3e weekend: op vrijdag Ardennen training, op zaterdag de Luik-Bastenaken-Luik Cyclo (ipv Klimmen-Banneux-Klimmen welke niet meer gereden wordt) en op zondag nog een rondje in Limburg.
Eind april kunnen we de dan getrainde benen gebruiken om nog wat km's te maken in de Juweel van Leeuwardereel en Princenhoftocht.

In mei beginnen we dan met een eigen rit in en rond Tecklenburg, Lieuwe Westra Classic, 11 stedentocht en tussendoor hier en daar nog een keer lopen om dat bij te houden.
Eind mei richting Italie en gaan we een Giro rit bekijken, Marcialonga rijden en nog een paar dagen Dolomieten er achter aan op het parcours van de Dolomieten Marathon.

In juni dan eerst even wat rust inbouwen, daarna mss nog een ritje Tecklenburg en dan eind juni weer naar Italie/Dolomieten voor de Dolomieten Marathon.

In juli zal het dan meer lopen dan fietsen worden om in augustus nog even een paar weken wat meer km's te maken zodat we begin september toch nog goed gerodeerd in Bedoin aan de voet van de Mont Ventoux zullen staan.
Hierna pakken we het lopen weer op en vanaf 1 oktober een serieus schema om de halve marathon onder de 2 uur te lopen. De bedoeling is deze winter 3 of 4 x aan de start te staan voor de halve marathon.

Voorlopig lijkt de fietsmotivatie hoger te zijn dan vorig jaar; nu de temperaturen nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten