Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 10 augustus 2015

EnecoTour

De profs waren vandaag in de provincie voor een 9Stedentocht. Mooie gelegenheid om even te kijken langs de route. Na een uur kwamen ze het dichtst langs Deinum, vlak bij Franeker. Hier nog met de auto heen. Had eigenlijk verwacht buiten Franeker zowat de enige te zullen zijn maar dat was een misvatting. Het was gezellig druk. Leuk dat zoveel mensen enthousiast zijn. De renners waren uiteraard snel voorbij, eerst 6 koplopers en na 5 min het peleton, maar het is altijd leuk even te kijken:


                                     Deze foto leverde zelfs een retweet op van Sporza Wielrennen en De Rode Vod in Belgie.


Hierna naar huis want het zou nog wel even duren voordat ze weer in de buurt van Bolsward waren. Samen met een niet nader te noemen Klasbakrenner om half 3 dan nu wel op de fiets naar het parcours gereden. Zo tussen Bolsward en Witmarsum in dit geval waar ze 2x langs zouden komen:

De kopgroep was hier, 35km voor de finish nog wel voorop maar minder dan een minuut voorsprong. De tv uitzending was ook al begonnen gezien de helicopter boven de renners.








Hierna was het een half uur wachten voordat het, inmiddels volledige, peleton weer voorbijkwam:

https://www.facebook.com/henk.postma.16/videos/849360745177866/?pnref=story

Hierna ging het weer huiswaarts en op een mooie dag kunnen we ook nog 59km bijschrijven. As woensdag toch nog maar eens een keer hardlopen: Groene Ster Loop Leeuwarden. We laten het wel bij slechts 5km.

https://www.strava.com/activities/365815341

Geen opmerkingen:

Een reactie posten