Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 16 augustus 2015

Lopen en fietsen

Afgelopen woensdag was de Groen Ster avondloop; voor het eerst werd deze georganiseerd. Wel over bekend terrein want wel eens gelopen in de Groene Ster. Was niet echt fietsweer dus werd het tijd na enige weken om weer eens te lopen.
Van te voren geen hoge verwachtingen maar het liep beter dan verwacht. Met 25.38 nog een aardige tijd gescoord en een aflopend schema:
5.19-5.14-5.12-4.58-4.56

Derhalve wel tevreden en het liep ook gewoon lekker.
http://HumPhoto.zenfolio.com/p111320018/e5306889d

https://www.strava.com/activities/367473979

Op zaterdag dan de jaarlijkse Woudentocht vanuit Bergum. Een van de mooiste tochten in de regio. Was nog even afwachten want er kwam een behoorlijk onweersbui over het parcours tussen 9 en 10.  Maar goed toch maar gestart om 9.15 in een peleton van 17 van de Fietsfriezen. In het begin nog wat druppen en uiteraard nat wegdek maar al snel werd het droog.
Mooie route en lekker gematigd en gelijkmatig tempo. Jammer dat een van de medestrijders moest opgeven vanwege materiaalpech. Maar goed dat is altijd nog eervoller dan een DNS.

Mooie weggetjes in het bos rond Norg waar halverweg de koffiestop was. Gelukkig te weinig appeltaart zodat ik ook eens wat anders kon nemen:
Op de terugweg kwam er een bericht dat het fietsteam Squadra Deinum waar ik ook deel van uitmaak was aangereden door een auto met aanhanger, die ook nog was doorgereden. We hadden onderweg ook al een deel van de ploeg gezien die naar achteraf bleek na het ongeluk op de terugweg waren naar Bergum. Twee renners met de ambulance afgevoerd. Dus bellen of ik nog iets kon betekenen in bv het terugrijden van auto's naar huis. En net op dat moment een enorme hoosbui.
Het peleton was derhalve vertrokken dus na het telefoontje werd het een kop over kop achtervolging met een Klasbak renner uit Zuiderburen. Het zicht was af en toe slecht maar na een paar km kon dan weer worden aangesloten. Het werd ook al snel weer droog.

Rustig naar de finish gereden. 112km op de teller.Ondanks de hoosbui weer een mooie dag: het was gelukkig ook niet koud.
De Squadra renners zijn inmiddels weer thuis met zware kneuzingen aan schouder en ribben. Dat zal even z'n tijd moeten hebben want kneuzingen zijn vaak nog vervelender dan breulen mbt het herstel. Diegene die de auto bestuurde is inmiddels de sjaak want heeft toegegeven het wel gemerkt te hebben. Dan is doorrijden wel erg asociaal.

As woensdag nog een rondje en dan vrijdag rondje Voerstreek, Zuid Limburg en as zaterdag Geants des Ardennes: 113km met 2400hoogtemeters.

https://www.strava.com/activities/369518508

Geen opmerkingen:

Een reactie posten