Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 23 augustus 2015

Mooie fietsweek

Weer 216km kunnen bijschrijven deze week en ook nog 2774hoogtemeters. Verdeeld over 3 etappe's.

De eerste 53km waren op woensdag en die leverden 0 hoogtemeters op. Op het gemak in het mooie weer een rondje Bergum;


https://www.strava.com/activities/372521485

Tweede etappe dan op vrijdag; prachtig weer en lekker rondje Zuid Limburg en Voerstreek. 57km en 850hoogtemeters met onder andere Bovenste Bosch, bekend van Ing Tour, en Les Waides, bekend van de KlimClassic. Lekker gereden. En een lekker biertje na afloop.



Op zaterdag dan stond de Geants des Ardennes op het programma. De beloofde 2400hm werden niet gehaald maar wellicht was dat maar goed ook achteraf. 116km en 1924hoogtemeters kwamen er op de teller. Prima weer, net niet te warm gelukkig want het parcours was letterlijk slopend. Na 40km waren er al 4 muren beklommen waaronder de Cote de Chambralles tot 20%. De eerste was nog een oude bekende althans het eerste deel; Cote de Dolembreux vanuit Tilff was altijd de eerste klim van Luik Bastenaken Luik met de Pinkster. Deze loopt lekker door een bos met een procent of 5. Maar voor de top werd rechtsaf geslagen en werd het Cote de Hautgne met de eerste stijgingspercentage's boven de 10%. Veel nieuwe hellingen want ook Cote de Champly en Rue de Fays (16%) had ik nog nooit gereden. Nummer 4 was dan de Chambralles en die was nog wel bekend. Na 4 muren had ik wel enige twijfel of dit wel kramploos kon worden uitgereden want links onder de knie, aanhechting hamstrings voelde het niet goed.
De Cote de Niaster was de volgende muur maar het fietsen ging steeds beter dus nooit in de problemen geweest. Ook de Warmonfosse was weer >10% maar gelukkig hierna, na 47km, een verzorgingspost. Bidons gevuld en 5 bekers water naar binnen gegoten.
De Cote de la Rouge-Miniere viel mee in mijn beleving en de volgende de Cote d Anthisnes was een lange van 4,5. De meest vervelende klim want het was bijna geheel vals plat en ik kon hier geen ritme pakken. Ik heb toch liever wat meer procenten in een klim. Opnieuw een verzorgingspost en weer 3 bekers van een of andere drank naar binnen gegooid en bidons weer gevuld.
De Ry d'Oneux was lang maar niet zwaar en dit liep wel lekker. Tussendoor nog wat steil werk wat niet op de kaart stond en dan de Mur vanStrivay. Erg steile stukken maar verder wel een leuk klimmetje door het bos. Het marcheerde nog steeds uitstekend en dat na bijna 100km.

Vlak voor de finish nog de Cote de l'Hopital maar dat stele]de niets voor. Uiteindelijk redelijk fit over de finish gekomen. En wederom kramploos ondanks de warmte. Heel tevreden over mijn eigen fietsen vandaag.

Conclusie: loodzware tocht maar wel erg mooie route en prima organisatie. Aanrader en is de afstand te ver is er ook nog een mooi 87km alternatief.

https://www.strava.com/activities/375046966

Geen opmerkingen:

Een reactie posten