Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 27 december 2015

Jaaroverzicht 2015 deel 1

Alweer een jaar voorbij; snel gaat het toch wel eigenlijk. Geen zware cyclo's dit jaar maar een Dolomieten Marathon met ruim 3000hoogtemeters is ook niet helemaal niets natuurlijk. Na een zachte winter zat het in het voorjaar niet mee kwa weer. Daarentegen waren de zomderactiviteiten warm, zeg maar zeer warm. Na de zomer bleef het eigenlijk prima fietsweer. Het gevolg is wel geweest dat tot op heden de loopaktiviteiten erg beperkt zijn gebleven maar dat de teller van de fietskilometers op 8000 is uitgekomen. Dat is dan een verdubbeling van het aantal km's van de afgelopen 2 jaar; slechts in 2010 (8394) en 2009 (9573 het jaar van de Otztaler Radmarathon van 230km en 5500hm) waren het meer.

In janari een enkele loop zoals Tzum 10km en al eenwat ritje verder weg bij de Holterberg eo:

Slechts 1 keer een beetje sneeuw en toen een kort ritje op de atb langs de Zwette:
Nieuw was de deelname een een cross duathlon samen met een prutser uit Stiens. Het parcours was nog nooit zo zwaar geweest en veel teams mochten voor het derde onderdeel (2e keer lopen) niet meer van start gaan maar wij hadden nog 7 min speling. Loodzwaar was het en in totaal 10,5km hardgelopen in de drek. Iets te weinig getraind maar achteraf wel leuk om een keer mee te doen:

In februari nog meegedaan aan de 10km loop van Langezwaag en ook voor de 1e keer Tecklenburg:
Nog een keer Holterberg en verder nog een lange duurtraining met het Klasbakteam gereden:

Hierna een week wintersport onder erbarmelijk omstandigheden en daarna een week ziek zodat de maand maart wat het fietsen betreft erg slecht begon.

Wel nog de Condensloop 10km gedaan omdat het steeds slecht weer was kwa fietsen:
Vanwege het weer de Juweel van Leeuwarderadeel overgeslagen en in maart alleen de snerttocht met de fietsfiezen gereden:

En dan gaat het seizoen  echt beginnen; ondanks het slechte weer in 2015 dan toch al 1639km op de teller.
Een leuke rit met het Klasbak Team: De Sallandse Panoramatocht vanuit Lemelerveld op Paasmaandag. Deze ging oa over de Holter en Lemelerberg. Overigens hoef je deze tocht niet te rijden voor de hoogtemeters want dat zijn er slechts 199. Maar de route was wel erg mooi:
Een hoogtepunt dit jaar was het Vlaanderenweekend alhoewel niet iedereen enthousiast was over de kasseien. Op vrijdag zelf een mini Ronde van Vlaanderen uitgezet met oa Paddenstraat, Haaghoek, Taaienberg, Koppenberg, Paterberg, Wolvenberg etc. Voor mij blijft Vlaanderen geweldig fietsen:


Op zaterdag dan de Peter van Petegem Classic. Deze rit was in beeld gekomen vanwege de aanwezigheid van de Muur van Geraadsbergen en Bosberg. Muur van Geraadsbergen was ooit de 1e klim die ik gereden heb, toen tijdens bezoek aan de Tour de France. Helaas niet door het centrum van Geraadsbergen maar halverweg de kloosterstraat uitgekomen. Het blijft vanaf de afslag naar rechts een prachtige klim. Ondanks de 20% was het genieten. De PvP Classic viel mij verder nogal tegen. Wel wat onbekende hellingen  maar verder veel vlak. Deze rit hoeft van mij niet weer.


Hierna nog 123km in de Princenhoftocht en dan staat na april de teller op 2582 fietskilometers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten