Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

woensdag 28 november 2012

Langs het water of in het water fietsen?

De buienradar gaf nogal wat buien aan maar de hele morgen geen drup zodat we het er toch maar op wagen om 12 uur. Niet al te beste benen en komend weekeinde weer lopen dus gekozen voor een zeer rustig rondje. Het kwam goed uit derhalve dat er niet veel wind stond dus Burgum was niet nodig. Gekozen voor een route zoveel mogelijk langs het water. Op zondag of voorjaar/zomer hoef je dit niet te doen maar in deze periode is het erg rustig. Zonnetje was erbij ondanks af en toe donkere wolken:

We rijden eerst naar Hijlaard om daar de paden langs het water richting Baard op te pakken:




Hier passeren we dus het dorp Baard:

Hier vervolgen we het pad langs het water richting Oosterlittens en zien we ook nog wat vogels die ik liever niet zo zie:



Aan het eind van het pad gaan we langs het water verder naar Winsum:

Hierna moeten we het noodgedwongen even zonder water doen en rijden we binnendoor via Tzum naar Frankeker om daar weer een stuk water te kunnen begroeten te weten de Salverdervaart:



Hierna werd het tijd om zelf even te wateren tussen Salwerd en Zweins. Met een kleine lus via Peins gaan we dan naar Dronrijp waar we langs het van Harinxmakanaal richting Deinum fietsen:



We zien vervolgens onderweg dat bij deze boerderij geen auto staat zodat de conclusie kan luiden dat woon-werk verkeer met de auto wordt gedaan vandaag en dat de concurentie geen km's maakt vandaag:

We zijn bijna thuis en passeren Deinum dus aan de andere kant van het kanaal; donkere wolken pakken zich samen boven de Sipel:



Nog even verder naar Ritsumasyl en dan rijden we langs het Deinumer  Rak:
Aan het einde rechtsaf naar huis en ja dan kan dit ook nog gebeuren:
Na 44km in prachtig weer met weinig wind zijn we dan weer thuis.

http://connect.garmin.com/activity/247521464

As zaterdag weer lopen; moet nog even kijken waar en welke afstand=afhankelijk van het weer.

Oja: geen drup tijdens de rit1

2 opmerkingen:

  1. heerlijk! Sommige lijken wel op de Rotte :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met mooi rustig weer is het heerlijk langs het water te fietsen. Dat zal bij de Rotte niet anders zijn denk ik! Zeker in deze periode wanneer je slechts af en toe eens iemand tegenkomt. Met mooi weer in de zomer is het wat drukker....

    BeantwoordenVerwijderen