Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

woensdag 21 november 2012

Paniek in Stiens, Damwoude eo Leeuwarden

Blijkbaar had de concurentie nooit gedacht dat ik in november al zou starten met de voorbereiding 2013. Afgelopen jaar 2012 was dat idd nogal wat later en eigenlijk nooit gestart. Maar de motivatie is weer terug dus de strijd met de extra kilo's is inmiddels aangevat.
Overigens hoeft de concurentie zich niet druk te maken over de Klasbak Trofee of de Trofee Grassedouble want ik heb eigenlijk niet zoveel met uitreikingen van bekers etc. Lekker fietsen staat voorop en het is nu eenmaal zo als je een Alpe di Pampeago (10km 10,2 gem) op moet dat een stuk minder moeilijk gaat als je beter getraind bent. Een ander mag dan wat mij betreft "winnen". Dus gaan we er maar weer eens een betere voorbereiding van maken.

Vandaag de mogelijkheid in de middag met de Via Data profs te gaan rijden maar een blik op de buienradar, een blik op de windsnelheden en een waarschuwing voor windstoten in de middag icm harder werken in de groep met zoveel wind deed mij besluiten al in de ochtend een solo rit te gaan doen. Geen keuze kwa parcours met deze harde wind, het was alleen nog even afwachten van welke kant we Burgum zouden binnenvallen.
Ter hoogte van de aanbouw van een viadukt tbv de Haal om Leeuwarden
werd het al duidelijk: eerst door Leeuwarden. Niet mijn favoriete stuk maar ja de mogelijkheden zijn nu eenmaal beperkt. Achter trekkers, bussen en uiteindelijk zelfs voor een brug moeten wachten bij de Hemrik:
Toen Laura voorbij was konden we het laatste stuk industrieterrein fietsen om vervolgens het laatste kale stuk met wind tegen richting Lytse Geast te nemen:
Bij Lytse Geast komen we dan wat meer in de bomen en dat scheelt behoorlijk met wind tegen:
Tietjerk, Hardegarijp en dan door Burgum heen. Na Burgum krijg je dan nog een mooi stuk; eerst wind tegen maar daar heb je hier bijna geen last van:
Het meeste leed was nu geleden en lekker voor de wind via Wartena,Warga en Goutum naar huis. Totaal 54km en hartslag was vrijwel alleen in rustige duur en dat viel mee met zoveel wind. Tevreden en de koude viel nogal mee.
http://connect.garmin.com/activity/245395133

Geen opmerkingen:

Een reactie posten