Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 23 april 2012

Het is 1987 en we rijden klassieker 2

Op 7 juni 1987 Tilff-Bastogne-Tilff oftewel Luik-Bastenaken-Luik over 215km. Hoogtemeters was niets over bekend in die tijd reed je gewoon elke helling omhoog die je tegen kwam en zag je wel na hoeveel meter je boven was.
Het klassieker landschap was in die tijd overzichtelijk; wilde je Luik-Bastenaken-Luik rijden stuurde je via het postkantoor een (klein) aantal franken naar de Vc Tilffois en je kon je kaart op zaterdag ophalen.
In de pers kwamen regelmatig verhalen over de Waalse Klassiekers en ook ons team werd hierin genoemd. De ploeg van Fokker-Schiphol was jaren onze concurent voor de bekers bij de Waalse Pijl voor de ploeg die het verst weg kwam. Het laatste jaar hebben we onze beker die we voor het 4e jaar wonnen maar aan hun gegeven...


En na afloop was het altijd gezellig op het dorpsplein in Tillf bij de kermis: vet eten en bier!


In totaal een keer of 10 deze rit gereden denk ik. Later ook nog een paar keer de Le Champion versie gereden zoals in 2002 en de laatste keer in 2009. Maar die laatste had gezien de vergunningenproblemen niet zoveel met L-B-L van doen wat mij betreft. Overigens wel een leuke rit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten