Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 23 april 2013

Liege Bastogne Liege Challenge zaterdag 21 april

Ivm het cancelen van Klimmen Banneux Klimmen gekozen voor de LBL Challenge van 85km. Omdat de afstand in principe nogal kort was konden we wat later starten=even na 10 uur.

Vanwege de vele 1 richtingwegen was het vanaf de auto even zoeken om bij de start te komen en de eerste hoogtemeters konden al voor de start worden bijgeschreven. Maar uiteindelijk gelukt om te vertrekken. Helaas was de eerste 17km alleen maar door Luik, heen over slecht wegdek, kasseien, veel stoplichten en druk verkeer maar daar waren we niet boos over hooguit.....

Na een paar stoplichten ging het linksaf en zaten we op bekend terrein: Cote de Embourg; lange klim maar niet steil. Het liep nog niet echt maar goed rustig doorpeddelen dan maar. Hierna wat op en af richting Remouchamps waar de eerste echte kuitenbuiter op het programma stond direkt na de verzorgingspost. Het vertrouwen was nog niet zo hoog en derhalve erg rustig vertrokken. Achteraf te rustig want het ging relatief gemakkelijk:



En ook nog bewegende beelden:

http://chronorace-web.cloudapp.net/lbl/Video.aspx?n=1852&location=timehaut3_2

Hierna de Cote de Hornay welke ook niet op de kaart stond met 1100meter, 6,3% gemiddeld en maximaal 8%. Deze ging lekker. In de afdaling in het dorpje Hornay een bakje koffie gedronken en daarna ging het naar de Cote de Colonster. Nieuwe klim in L-B-L, welke ik ook nog nooit had gereden: 2900m, 5,9%gemiddeld en max 9%. Lekker klimmetje en na een langzame start kon ik hier goed tempo rijden:


Hierna kwamen we al snel in Luik en reden oa langs het stadion van Standard Luik. De pittige Cote St Nicolas stond op het programma:
In het begin gehinderd door auto's want het was een smalle straat met verkeer. Maar na 4-500meter liep het lekker en zonder problemen naar boven gereden. Ook deze klim was nieuw voor mij. Voor wie denkt dat je er dan bent, helaas nog 9,8km te gaan met oa de klim naar Ans. Niet al te steil maar ook geen makje. Helaas niet over de finish van de profs maar afgeslagen naar de plek waar we gestart zijn om daar te finishen:



85km en 1240hoogtemeters in de pocket. Leuke tocht, muv het deel door Luik en goede organisatie. Na afloop in goed gezelschap het verloren vocht weer aangevuld in Valkenburg en lekker gegeten bij de bekende (buffet) Mexicaan.

Op zondag nog even uitgefiets in Zuid Limburg. Dat was zwaarder dan de hele LBL Challenge wat mij betreft want het beste was er wel af na een zware week met t/m zaterdag 262km en 3805hoogtemeters.
Cauberg,Bemelerberg,Cadier en Keer, Loorberg, Emmaberg maakten het totaal vandaag op 54km met 640 hoogtemeters zodat het weektotaal uitkwam op 316km en 4445hoogtemeters.

Genoeg is genoeg dus deze week maar even wat rust en alleen morgen 10km lopen ivm de Sv Friesland competitie in Franeker.

Mooi en gezellig weekend gehad en gelukkig droog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten