Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 22 april 2013

Rondje Ardennen

Afgelopen weekend op trainingskamp. Voor het eerst sinds jaren wat spanning want er was deelname van een professioneel wielerteam van Via Data. Hoe professioneel bleek al snel want bv een zadeltasje was not done. Daar sta je dan. Gelukkig was het niet warm zodat er een shirt met lange mouwen over het gewone shirt moest en dat betekende extra ruimte dus voor oa dat zadeltasje.
Mijn eigen verwachtingen waren niet hoog gespannen omdat ik veel km's nodig heb en daarvan was nog geen sprake net als vorig jaar trouwens. Maar het seizoen duurt nog tot begin september dus het zal nog wel goed komen.

Vertrokken met de auto vanaf ons Hotel in Valkenburg
naar Spa met de auto waar we onze rit zouden aanvangen.

Eerste helling was de Cote de Malchamps: 5,3km, 6% gemiddeld en maximaal 10% langs het vliegveldje bij Spa. Rustig vertrokken en via Francorchamps naar de voet van een van de mooiste klimmen in Belgie de Cote du Rosier560meter hoog, 4.5km, 5,7% gemiddeld en max 12%:




 
Zoals gewoonlijk marcheerd het in het begin altijd moeizaam maar komen we altijd wel weer boven en nu dus ook. Hierna afdalen naar Spa voor de koffie.
Na de koffie de Cote de la Vequee met 6,2km, 5,3% gem en 17% max. 330 hoogtemeters pak je hier.

Na een behoorlijke afdaling kwamen we uit in de buurt van Coo. Besloten de lange en licht aflopende weg naar Remouchamps te nemen.
Hierna begon de Cote de Hautregard: 4,9km, 4,5% gem en max 7% . Mooie klim en na de top is het dan nog maar 1km gem 5%, max 6% naar de top van de Cote du Maquisard.
Daarna lekker afdalen naar Spa waar 70km en 1290 hoogtemeters konden worden bijgeschreven. Mooi ritje en goede training.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten