Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 8 maart 2015

Maiden trip Campamano

Vorige week een rustige week op hoogtestage. Slecht weer noopte tot minder ski activiteiten dan gewoonlijk. Nog nooit voorgekomen dat de zonnebrandolie ongeopend mee terug ging naar huis. Wel elke dag nog even op de skies gestaan maar bv maandag het na een uur al gezien gehouden. In principe was het skieen met een blinddoek om.

Andere dagen wel s morgens en s'middags en donderdag om 14.00 gestopt om dan maar even 5km hard te gaan lopen:

https://www.strava.com/activities/264157817

Dat ging prima want er liep een fietspad wat schoon werd gehouden.
Op vrijdagmorgen was het weer bar en boos en ook de 10 jaar afwezigheid op de piste icm retro materiaal hielp niet echt. Pas in de middag toen er af en toe wel zicht was kwam de schwung er wat in en uiteindelijk als laatste van de piste om 17.00 naar beneden gekomen. Duidelijk is wel dat er zeker nieuwe schoenen moeten komen ws icm nieuwe skies.

Gister op tijd weer thuis maar geen zin meer om nog te gaan fietsen. Dan vandaag maar. Het leek prachtig weer en dat was ook zo. Wel windkracht 6 maar ja whats new. Gelukkig was de schade van vorige week 0,5kg dus die konden dan extra worden ingezet om op het fietspad te blijven.

Bedoeling was een rustig rondje om onderweg nog even bij de Merenloop Grou te kijken. Maar bij Reduzum kwam iemand vanuit het dorp bij mij aansluiten tegen de wind. In eerste instantie werd er niet over genomen en ja dat is geen goed teken als iemand nog langzamer is als mij. Ik had al besloten om tot aan de afslag Raerd te wachten en zonodig daar de benen stil te houden. Maar vlak voor de afslag nam ie over want hij vond dat er wel erg veel wind stond. Dat vond ik ook en om beurten op kop naar Akkrum. Hierna richting Grou waarbij ik onderweg niet mee heb gesprint voor de bergprijs. Was een aardige gast, was vorig jaar naar de Stelvio geweest en volgende maand ging ie naar Luik Bastenaken Luik. Ik wens em een plezierige rit toe in de stad Luik.

In Grou even gekeken bij de start maar het duurde nog een half uur en de wind was niet erg warm dus maar besloten naar huis te rijden via Irnsum


en vandaar via Raerd naar Oosterwierum en Weidum naar huis. Goed voor bijna 2 uur. En uren staan er deze week in het schema en wat dat betreft komt het goed uit dat het prima weer blijft. Dus morgen, woensdag, vrijdag en zaterdag dan de Koffietocht van Ftc Stiens om die uren te maken.

https://www.strava.com/activities/264845174

O ja electrisch schakelen is geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten