Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

woensdag 18 maart 2015

Weinig voorjaar meer

Vandaag was het een stuk frisser dan gisteren; ook meer wind die nogal frisjes was. Ook was het een graad of 4-5 kouder en was de zon er niet altijd bij.

Vandaag een rustig ritje met fietsmaat uit Lekkum dus eerst naar Lekkum. Fietsmaat wist een route waarbij deel 2 voor de wind zou zijn. Vandaar tegen de wind in tegenovergestelde elfstedenroute over Wijns, Bartlehiem, Birdaard. Hier linksaf naar Janum/Ginnum. Alles nog steeds keurig tegen de wind waarbij op voorhand al op zijwind was gerekend. Uiteraard nog even de klim naar Hogebeintum meegepakt en passent nog een pr volgens strava en vandaar naar Ferwerd. Vanaf hier dan wind schuin mee tot aan Hallum. Hier gekozen voor het schelpenpad langs de Hallumervaart richting Bartlehiem en lekker voor de wind. Vanaf Bartlehiem langs de Dokkumer Ee naar het Leeuwarder Bos. Daar bleek weinig meer van over want blijkbaar had de stormschade tot een kaalslag geleid. Jammer maar op sommige plekken weinig bomen meer over.

Ter hoogte van de vliegbasis dan naar Leeuwarden om vervolgens via Westeinde naar Marsum en via het nieuwe tunneltje naar Ritsumasyl en weer naar huis. Goed voor 2 uur en 25 minuten vandaag. Wellicht morgen nog een kort ritje en verder maar eens kijken hoe het weer zaterdag wordt. Kou (8,9gr), veel wind (windkr 5+) en mogelijk buien maken het niet geheel uitgesloten dat we opnieuw voor een dns gaan. Mocht het echter toch droog zijn dan wordt het een lange, 4 uur, training.
Helaas fototoestel thuis laten liggen dus helaas geen bergfoto's van Hegebeintum eo.

https://www.strava.com/activities/270143514

Geen opmerkingen:

Een reactie posten