Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 9 juni 2015

Mont Ventoux en Mont Ventoux

Vorige week een paar dagen naar Frankrijk op zoek naar eindelijk eens wat goed weer in de buurt van de Mont Ventoux. Wel daar was het weer inderdaad beter maar voor mij en ook voor deze tijd van het jaar wat te warm met temperaturen van 28-35 graden. Het werd elke dag warmer.

Maar goed met een fantastische en gezellige groep van 12 man hebben we er geweldige dagen van gemaakt. Het fietsen was zwaar met name de beklimming van de Mont Ventoux vanuit Bedoin hakte erin. Fietstijd was wel in orde want nog nooit zo snel met 1.59 maar helaas kreeg ik een aantal keren het verzet niet rond. Vandaar dat er een 33 voorblad is besteld. Ook door de warmte 300meter voor de top kramp in beide benen. Dit heeft een minuut of 6-7 gekost voordat het weer mogelijk was om door te fietsen. Maar uiteindelijk natuurlijk wel boven gekomen:


Er stond nog een beklimming van de Mont Ventoux vanuit Sault op het programma voor de KlasbakTrofee. Maar tussen door nog een erg mooie rit door de Gorges de Nesque met eerst de beklimming van de Col de ND des Abeilles


En hierna was het dus weer Ventoux dag: vanuit Sault, een kant die ik nog niet eerder gereden had. Deze kant is langer, 26km totaal, maar een stuk lichter tot aan Chalet Reynard.

De wedstrijd verliep soepel en normaal gesproken was een 4e plek mijn deel geworden. Edoch kreeg een collega renner een klapbond en maar even, wat heet even, geholpen waardoor het uiteindelijk een 7e plek werd. Dat is dan weer gunstig voor 2017. Klim liep verder lekker en een stuk fijner dan vanuit Bedoin. Fietstijd werd uiteindelijk 1.45 en dat is prima voor mij.




Hierna was het wel op mede door de hitte, vandaar dat de Gran Fondo Mont Ventoux met de klim van de Ventoux vanuit Malaucene geskipt werd. Een rondje van 50km over de Col de Suzette, Col de la Chaine en Col de la Madeleine van 49km was mooi genoeg. Totaal 318km met 6583 hoogtemeters kunnen bijschrijven.

In principe gaat het nu anders en zullen de kilo's eraf vliegen. Na een tussendoortje in Italie gaan we eind augustus weer naar de Mont Ventoux. Mss wagen we nog eens een poging vanaf Bedoin maar alleen als er de nodige kilo's af zijn en de temperatuur ok is. Alternatief is vanuit Sault.

Na een paar dagen rust mss morgen weer eens een klein blokje proberen. Handjes op het stuur uiteraard.

Op naar de Klasbakweek 2017. Op zeker 10kilo lichter want analyse van een eigenaar van een It bedrijf leerde dat 1 stuk brood minder per dag die 10 kilo opleverd over 2 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten