Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 15 september 2015

Alweer een raceseizoen voorbij deel 1

Begin van het jaar denk je we hebben een mooi programma voor de boeg zin aan. En voordat je het weet is het ook alweer voorbij maar mss is dat ook wel een goed teken.

Het seizoen begon goed want het stond er in februari in Tecklenburg al goed op. Hierna op wintersport en ziek teruggekomen. Niet alleen ziek van het pokkeweer want vrijwel geen zon gezien en elke dag sneeuw, maar echt ziek. Een week niets gedaan en toen de training weer opgepakt. Maar het februari nivo was ver weg en na een week was er dus echt 2 weken in het geheel niet te fietsen. Beetje jammer want zo van de 5 weken 4 weken stilgestaan en dat is niet bevordelijk.
Het bleef doorsukkelen mede door het slechte weer in het voorjaar. De Juweel van Leeuwarderadeel was de eerste tocht maar helaas DNS vanwege het weer. Week later ook niet geweldig weer maar vanaf de start van de Snerttoht van TC de Fietsfriezen was het droog. Rit van uiteindelijk 74km.
Op 6 april een nieuwe tocht deels over de Holter en Lemelerberg. Mooie rit van 100km. Helaas wat weinig hm te weten 199 maar het was verder een mooie route vanuit Lemelerveld. Paar dagen later naar Tecklenburg voor 69km en 1168hm. Ging nog steeds niet best.
De volgende stop was in Aalst waar we op vrijdag een eigen mini Ronde van Vlaanderen reden van 90km met 1000hm. Koppenberg, Eikenberg, Paterberg  onder andere naast de Paddestraat en Haaghoek kasseien. Het ging wisselend maar overal zonder problemen boven gekomen. Dag later de Peter van PetegemClassic. Deze rit vond ik niet bijster boeiend met weinig klimmen, 991hm over 132km. Hoogtepunt was wel de Muur van Geraadsbergen. Helaas niet via de Kloosterstraat maar van de watjeskant over de vesten. Maar goed het laatste stuk gaat het om en dat is toch altijd geweldig om te fietsen en dan door naar de Kapelmuur. Dit liep allemaal erg soepel. Hierna de Bosberg en verder stelde het niet teveel voor. Mooi om gereden te hebben deze tocht maar ik hoef niet in de herkansing.

Omdat het weer niet best was weinig of geen lange ritten. Alleen ruim een halve elfstedentocht nog gereden van 141km en geen enkele hoogtemeter in mei.

Hier moesten we het mee doen alvorens voor de eerste keer richting Ventoux te gaan. En we troffen het: temperaturen die normaal in juli/aug voorkomen oftewel bloedheet. niet bepaald mijn temperaturen.
Dag 1 was goed voor 81km en 1391 en met niet al te zware beklimmingen muv de eerste, ging het nog vrij redelijk.

Dag 2 Mont Ventoux vanuit Bedoin. Dat blijft een pokke klim, zeker met de hitte. Helaas 300m onder de top kramp. Dat duurde even maar goed toch maar naar boven. Met een fietstijd van 1.59 was ik niet eens ontevreden. Jammer dat het niet in 1 keer lukte. 72km 1786hm
Dag 3 was eerst een vervelende klim naar Col des NB Abeilles van 996 over een grote weg en vervolgens terug via de prachtige Gorges de Nesque. Prachtige rit van 65km 1124hm.
Dag 4 wedstrijd op de Mont Ventoux vanuit Sault. Het reed wel lekker maar moest een paar plekken toegeven, 7e ipv 4e, omdat ik een medestrijder heb geholpen bij een lekke band. Maar goed fietstijd van 1.45 was voor mij prima en geen kramp.
Dag 5 een rustdag en dag 6 GF Mont Ventoux. Maar vanwege de hitte zag ik het niet zitten nog eens de Ventoux te doen vanuit Malaucene. Derhalve wel gestart maar vanaf Malaucene een eigen rit ervan gemaakt en na 49km en 1064hm weer terug in Mormoiron

Tot zover deel 1 van 2015
Fietstotalen
maand           kilometers hoogtemeters
januari          0537           0588
februari        0681           1644
maart            0421           0000
april              0943           1991
mei               0793           0000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten