Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 14 september 2015

Frankrijk in de herkansing

Opnieuw een weekje in de Vaucluse bij Au Brabo in Mormoiron. Opnieuw was het erg warm in het begin van de week; later werd het aangenamer en op de Ventoux was het op disndag erg mistig en boven koud. Om te klimmen was dit niet erg maar lang boven staan te wachten zat er niet in.

De route van zondag was identiek aan de 1e Klasbak route maar werd de route wel omgekeerd gereden. Dat leverde nog wat steile klimmen op van 14%. De warmte was zo slopend dat de route onderweg ingekort werd zodat de Col de Murs geschrapt werd. Wel weer door het mooie Fontaine de la Vaucluse en Gordes gereden. Uiteindelijk goed voor 71km en 1269hoogtemeters.
Op maandag dan de Gorges de Nesque route. Niet over de Col des Abeilles naar Sault maar via de mooie Gorges. Voornamelijk licht klimmen. Na de lunch in Sault via de route bovenlangs opnieuw door de Gorges maar dan dus aan de overkant. Ook hiet weer prachtige uitzichten. Rit was goed voor 74km met 889 hoogtemeters.

De rustdag werd benut om de Ventoux te rijden vanuit Sault. Met de auto naar Sault en na de koffie omhoog. Het liep erg lekker en 3 minuten sneller dan in juni boven: 1.42. Laatste 2km gingen wel moeizaam maar verder erg lekker gereden onder mistige omstandigheden in de laatste kilometers. 51km en 1230hm.

Woensdag een nieuwe route met onder meer de Col de la Madeleine en Col de Propiac. Weer een mooi rondje door een geweldig mooi gebied, goed voor 90km en 1224hoogtemeters.

Donderdag dan een wedstrijd op de Col de Perty. En ongunstig startnummer en een klim die me niet lag de 1e 13km. Lage stijgingspercentage's en pas de laatste 5km 5-7%. Toen 3 tanden bijgezet zodat de kampioen van de Klasbak week niet kon passeren. Deze dus keurig achter me gelaten en met startnr 7 ook maar als 7e geeindigd.
Totaal 37km en 710hoogtemeters. Boven op de Col de Perty prachtige uitzichten op de Alpen.

Vrijdag uitrijddag. Na 20km en al 500hoogtemeters bleek bij de koffie in Malaucene het beste er wel af bij een aantal. Route dus ingekort en via de Col de la Madeleine en 1e deel Ventoux vanuit Bedoin naar Flassan gereden en daarna lekker afdalen naar Mormoiron. 49km en 869hoogtemeters. Het was mooi geweest. Mooie afsluiting van het seizoen.

Nu 3 weken zonder racefiets en na 1 oktober gaan we dit wel weer oppakken via de wintertraining op weg naar seizoen 2016.

Nog wat plaatjes:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten