Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 7 juni 2011

We klimmen

Vandaag de eerste bergetappe van het jaar; op het programma stonden 2 klimmen in de Italiaanse Dolomieten. Vroeg gestart vanwege de mindere weersberichten. Het was bij vertrek met de auto nog zonnig. Richting Italie werd het al bewolkter en ook kouder. Bij de start in Carbonin was het nog 9 graden.

Op weg naaar Cortina d'Ampezzo en vanaf daar de eerste klim: Passo Tre Croci 1804m. Eerste 3 km gingen niet echt goed maar het 2e deel ging bijzonder goed ondanks een schakel probleem waardoor de 29 achter niet beschikbaar was. Het was dus of 32 of 26. De klim was eigenlijk voor mij voor de 29 maar helaas. Het ging verder wel goed en de top werd vrij gemakkelijk gehaald:
Helaas vielen de eerste druppen al tijdens de klim zodat het plan om Tre Cime di Laveredo te beklimmen gewijzigd werd in niet beklimmen.
Nog een paar plaatjes van de ronde van 43km met 890hm:
               

                                   Vlak voor de top van Passo Tre Croce.
 
                                          Ipv rechtsaf dus rechtdoor gereden.
Hierna volgde nog een mooie afdaling; perfekt om de Bianchi nog even te testen: het ging heerlijk en zeer tevreden over de fiets!
Morgen wederom slecht verwachtingen. mogelijk als het even droog is wordt het een rondje naar de Iselsbergpass:
Vanmiddag bij terugkomst nog even het parcours van de Dolomieten Rundfahrt lange Strecke verkent met de auto. Pff wat een slopend parcours die extra 12km. Bijzonder vaak % boven de 10%:
Dat gaan we zondag nog even bekijken of we dit wel of niet gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten