Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

woensdag 19 september 2012

Lange duurtraining na de buien


Het was vanmiddag een stuk beter weer dan vanmorgen toen de ene na de andere bui overtrok afgewisseld met de zon. Dat leverde dan wel weer mooie plaatjes op zoals hierboven is te zien.

Vanmiddag dan maar los; temperatuur was niet hoog, graad of 11-12 met nog een kans op een bui volgens de buienradar. Derhalve maar vertrokken in lange broek en jasje. Eerst een slag Boksum, Hylaarderhoek, gevolgd door de Boksumerdyk, langs spoor door Leeuwarden en bij het WTC weer het bekende pad langs het water naar Ritsumasyl en Deinum.
De eerste 10km liepen lekker; bewust sneller gelopen dan  normaal in lange trainingen en dat bevalt een stuk beter. 10km tijd was netjes met 53.56 (gewenst is <55min). De 13km was slechts 50sec langzamer dan afgelopen zondag in de Roekeloop. Laatste km's nog wel wat moeizamer maar dat mag dan ook. Tevreden over deze training mag ik wel zeggen. Zien of we er nog een 16 en 17km op het programma kunnen zetten de komende 2 weken. Komend weekend doe ik geen trimlopen maar zelf vrijdag een interval en zondag weer een lange training is de bedoeling.

http://connect.garmin.com/activity/224545590

O ja het bleek ook nog 7 minuten sneller te zijn dan eerder op de 15km....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten