Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 14 september 2013

Fietsjaar 2013

Omdat ik het fietsen vorige week heb afgesloten kunnen we de balans opmaken.

Duidelijk geen hoogtepunt het jaar 2013. Voor het eerst met een serieuze blessure (sleutelbeenbreuk) te maken gehad en ook nog op het slechtst denkbare moment.

Het weer zat zowiezo erg tegen dit jaar zodat er erg weinig km's werden gemaakt . Pas in april werd het wat serieuzer toen ik met de profs van Via Data Racing Team een weekend in Limburg was. Op vrijdag rondje Ardennen van 70km en 1290hm, zaterdag Luik-Bastenaken-Luik Cyclo 85km 1240hm en op zondag nig rondje Limburg van 54km en 640hm.
Nieuwe klimmen waren Cote de Colonster, Cote de St Nicolas en de klim van Ans.
Verder de enige 2 100+ ritten van dit jaar eind april Juweel van Leeuwarderadeel 112km en Princenhoftocht 121km. Ook nog 2 x in Tecklenburg rond gereden waarvan 1x in de sneeuw!

In mei 3x naar Tecklenburg geweest en verder weinig gereden vanwege het slechte weer. Eind mei dan naar Italie; een week met tegenslagen: Marcialonga afgelast vanwege de sneeuw, Giro etappe parcours gewijzigd vanwege de sneeuw en klapband voor in de afdaling van de Campolongo met als gevolg (bleek later) sleutelbeenbeuek. Dikke week Italie leverde slechts 1x34km en 646hm en 1x 74km 1614hm op. Wel 2 nieuwe klimmen: Anterivo en Alpe di Pampeago.

Juni werd de wandelmaand en slechts een paar km op weg naar weer een week Italie. Hier kan ik ook kort over zijn: wel het maximale eruit gehaald denk ik maar helaas geen Medio Dolomieten Marathon.
di 16km 378hm
wo 35km 1001hm (Passo Valperola vanuit La Villa, nieuw)
do 55km 1450hm
vr 17km 386hm (slecht weer)
za 15km 215hm
zo 78km 2283hm (Korte Maratona+ 1x extra Passo Campolongo)

Hierna was de motivatie wel zo goed als verdwenen. Af en toe nog een kort ritje in het mooi weer tijdens de maand juli.
In augustus hetzelfde maar wel nog 1x naar Tecklenburg geweest.

In september dan nog een mooie afsluiter: moeizame Alp d'Huez, lekkere rit op de Mont Ventoux en een mooie fietsweek in de Drome met als nieuwe cols: Ventoux vanuit Malaucene, Col du Colombier, Col du Grand Limitee, Col de Lescou, Col du Pre Guittard, Col des Roustans, Col de Vache, Col de Portail, Col de Guilly.

Het was derhalve niet veel dit jaar maar soms gaan dingen nu eenmal zo. Voorlopig is het genoeg geweest en zien we na 1 juli 2014 wel eens weer tenzij het lopen niet goed gaat dan gaan we nieuwe fietsdoelen stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten