Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

vrijdag 10 oktober 2014

Slecht nieuws voor Jos V alias El Laffo 1

Zoals algemeen bekend heeft Jos een hele grote hekel aan gemotoriseerde "fietsers. De woedeuitbarsting op de Gross Glockner op ruim 2000 meter hoogte toen een paar gemotoriseerde atb's ons voorbijgingen staat me nog vers in het geheugen.

Wel nu de opkomst van de ebikes wel definitief mag worden genoemd doet zich een probleem voor. Als het zoals vandaag hard waait, 4-5bf, dan wordt het nog lastig genoeg een ebike in te halen die met gemak 25-30 rijd. Of je moet de hf tot enorme waarde's laten oplopen.
Vandaag geen ouderen op een ebike maar jongeren met waarschijnlijk woon/werk. Moet zeggen dat ik er toch een aantal heb ingehaald maar ook direkt bekennen dat de hf niet in de D1 zone bleef op dat moment. Er is sprake van dat er ebikes tot 80km/uur gaan komen. In dat geval kan Jos mss beter z'n hobby beeindigen. Maar nog beter is natuurlijk om lafjes in het wiel van een ebike te gaan hangen....

Vandaag de anti wind route Noord oftewel Deinum-Marsum-Menaldum-Dronrijp-Franeker. In Franeker over het bolwerk:


 In Franeker even een bakje thee gehaald en daarna weer terug richting huis. Omdat we morgen de klassieker in Zwaagwesteinde niet gaan lopen vandaag maar even op de fiets er doorheen:
Hierna lekker voor de wind weer naar huis. Op zich prima weer maar diegenen die vandaag in korte broek/mouwen reden vond ik wel heel erg optimistisch met een vrij koude wind. Ik houd het maar gewoon op beenstukken/lange broek en een jasje. Weer 40km bijschrijven en als de berichten kloppen zou er zowel morgen als overmorgen nog wel een kort ritje in kunnen zitten.

http://www.strava.com/activities/205569043

Geen opmerkingen:

Een reactie posten