Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

donderdag 19 februari 2015

Tecklenburg

Gister een dagje naar het Teutoburgerwald voor zo'n 3 uur intervaltraining. Die intervallen gaan automatisch want het gaat steeds op en af met een paar langere klimmen zoals de Holperdorperstrasse en Dorenberg, het hoogste punt met 320m.

Het weer was afhankelijk niet zo geweldig met mist:
Heel af en toe zag je een klein stukje blauw zodat er hoop was dat de mist snel zou opklaren. Met 1 graad was het ook erg koud zodat er besloten werd de start een half uur te stellen en eerst een bak koffie in het centrum te halen.

Na een half uur dan toch maar vertrokken en begonnen we al snel te klimmen met de Kleeberg zodat we snel opwarmden. De hoogtemeters ging rap want na zo'n 12km al 200hm. Hierna over de Holperdorperstrasse vanaf de richting Sudenfeld. Hier even een testje en D3 blokje van gemaakt tot HF 176. Ging lekker en lekker toerental met 90-100 omwentelingen. Hierna 2x de Holperdorperstrasse vanaf Lienen op het gemak in D2 gedaan.


Helaas bestaat Gasthof zum Urrberg niet meer zodat we eerst de Dorenberg hebben beklommen voor de koffiestop:


Hierna was het afdalen naar Hagen waar we koffie hebben gedronken bij de bakker; een bekende plek.
Het was inmiddels steeds zonniger geworden toen we weer richting Tecklenburg vertrokken. reeds 770hoogtemeters stonden op de teller na 40km!

Nog even een pittige Jagerberg en de slotklim naar Tecklenburg vanaf de rotonde , deze loopt altijd erg lekker, en dan rijden we na bijna 60km met liefst 1065hoogtemeters de parkeerplaats bij het stadhuis weer op. Mooi ritje, lekker gereden en staat er heel aardig op voor februari.

Vandaag nog even gedacht aan een herstelrit maar windkracht 7 tijdens een ritje Leeuwarden vv was voldoende om daar vanaf te zien.

Zoals het nu staat as zaterdag 10km hardlopen in Langezwaag. Dat wordt nog een heel eind ben ik bang.

https://www.strava.com/activities/256673550

Geen opmerkingen:

Een reactie posten