Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 28 december 2013

Saint Thomas trailrun

http://www.yssportsevents.nl/index.php?id=102

Vroeger wel eens aan een cross meegedaan in de Groene Ster en in Appelscha maar een trailrun nog nooit. Maar goed gewoon een keer proberen. Vond 7,5km wat te kort derhalve maar ingeschreven voor de 17km variant (30km was zowiezo onhaalbaar). Plan was een 2 uurs training ipv een halve marathon te lopen.

Op het gemak helemaal achteraan gestart en die positie nog behoorlijk kunnen verbeteren want volgens mij zaten er bij de finish nog zo'n 4 personen achter me.... Dat had ook wel een oorzaak want heb gewoon meest met Squadra renster Corina opgelopen en af en toe even gewacht. Ik had ook geen enkele haast want zoals elke ervaren fietser weet gaat het niet om km's maken maar om minuten/uren (of zou niet iedereen dat door hebben?).

Het was zwaar, erg zwaar. De halve marathon 3 weken geleden was een stuk eenvoudiger. Eerst door het bos, af en toe wat drek, hierna door een weiland met drek en water tot aan de enkels. Vooral die weilanden waren soms erg moeilijk te lopen. Ook was het beter geweest cross schoenen te gebruiken ipv de normale hardloopschoenen want gleed regelmatig weg.

Door de diepe greppels ging nog wel maar na 10km kwamen we bij 2 balkjes over een sloot. Hm dat wordt lastig. Voorgangster ging op handen en knieen naar de overkant maar dat leek mij geen optie. Dus toch maar voorzichtig schuivelend naar de overkant. Gelukkig gehaald want beetje lullig als je in het water valt.

In het 2e deel nog dwars door een paar sloten gelopen (tot aan de knie door het water)  want nat en smerig was je toch wel. Ook de volgende (ronde) balken over een sloot werden zonder problemen genomen. Nog wat drek in een weiland waar niet hard te lopen viel kwam uiteindelijk na ruim 18km de finish weer in het zicht in Nieuwehorne. Zoals het hoort natuurlijk niet meegesprint bij de finish:

Al met al een zeer pittige loop maar wel een erg goede training. EN een PR want nog nooit 2 uur en 15minuten getraind!

Het resultaat:

Het parcours:

De cijfers:
http://connect.garmin.com/activity/420690525

Een lage gem hf wat ik wel verwacht had omdat het tempo laag was. Al met al wel vermoeid maar wel tevreden en leuk om een keer te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten