Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 1 december 2013

De Ronde van Nederland


Gister ingeschreven voor de Ronde van Ried met als startplaats Franeker. Dat voelt nog steeds als een thuiswedstrijd met een voorbereiding bij m'n ouders.
Derde keer dat ik hieraan deelneem en dat was direkt al een pr. In 2011 de 12km en 2012 de 9km gelopen en 2013 was het weer de 12km. Prima weer, droog,zon en weinig wind. Ook vandaag weer een grote deelname van 231 personen.

Letterlijk als allerlaatste vertrokken; kun je nog eens een praatje maken als je bekenden inhaalt. Tot de splitsing van 9-12km opgelopen met ex collega Theun van der Werf en daarna een solorace, af en toe iemand inhalend. Ook nog een beroemdheid ingehaald:
http://www.manbijthond.nl/fragmenten/lest-best

Deze dame wil de eerst de 22km lopen met helaas konden de vrijwilligers niet zolang gaan wachten dus blijkbaar is het de 9km geworden.

De Muur van Schalsum zat ook weer in het parcours:


Laatste deel in het te lopen halve marathon tempo gedaan en dat ging prima ondanks licht wind tegen. Al met al ging de 2e helft ruim een minuut sneller dan de 1e. Weltevreden derhalve. Uiteindelijk na 11,9km binnen in een nieuw pr.


Hierna het vervolg van de Ronde van Nederland met doorkomsten in Heerenveen-Meppel-Hoogeveen-Slagharen naar Hardenberg. Even de punten ophalen en terug via Nieuwleusden en Staphorst weer naar huis. Het was een lange dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten