Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

donderdag 25 september 2014

Een laatste fietsdag in Frankrijk

Het slechte weer op het einde van de woensdag zette zich door in de avond en nacht. En ook op donderdag af en toe buien.

Zo tegen 11 uur leek het even wat beter te worden dus vertrokken voor een korte etappe waarbij we nooit ver van het verblijfsadres is Souspierre waren voor het geval dat.

Het ging wat op en af zonder echte klimmen. Een eerste bui kondigde zich aan maar heel erg nat werd het niet. De koffie in Espeluche kon zelfs op het terras worden opgedronken.

Na de koffie dan op naar de Col du Colombier:
Een mooie en goedlopende klim met heel veel haarspeldbochten. Zo'n 200hm in ruim 3km.

Het liep nog wel aardig maar het was wel duidelijk dat het beste eraf was. Dat bleek na een 2e buitje wel op de hele lange klim naar de top van de Cote d'Aleyrac. Veel tempo zat er niet meer in. Gelukkig een lange en mooie afdaling naar het terras. Hierna nog 2km naar het verblijfadres. De beklimming van Eyzahut heb ik maar gelaten voor wat die was.
Het was mooi geweest na 50km en 711hm.
Tijd voor wat rust.
Het bleef regenen zodat besloten werd op vrijdag niet meer te gaan fietsen maar naar huis te gaan waar het weer beter was. Mooie week met als hoogtepunt Mont Ventoux.

Vanaf 1 oktober starten we dan met het winterseizoen, waar mogelijk fietsen icm 1x per week hardlopen. De basis voor volgend jaar zou dan een stuk beter zijn dan afgelopen jaren.
En dan in mei alweer op naar de Mont Ventoux.

Wordt een druk fietsjaar want nu al gepland Vlaanderenweekend, Gran Fondo Mont Ventoux week, Dolomieten Marathon week en tot slot de gebruikelijke fietsweek in Frankrijk en komend jaar in principe toevallig bij de Mont Ventoux. Verder nog wat tochtjes in de buurt en mogelijk wat ritten met hoogtemeters waar dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten