Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 23 september 2014

The day after

Het was vorige week woensdag even afwachten hoe de benen zouden zijn na de inspanningen van de dag eerder op de Ventoux.

Het weer was zuidelijk niet best vandaar besloten richting het Noorden te gaan en wel per auto naar Die. Na de koffie dan begonnen aan de Col de Rousset, 20km klimmen tegen fijne percentage's van 4-max 7%.

Als 7e van de 10 begonnen aan de klim maar al snel bleken de benen prima aan te voelen en dat resulteerde uiteindelijk in als 3e boven. Nog even nagekeken maar ik bleek 10 minuten sneller te zijn dan vorig jaar dus al met al een dikke meevaller.


Na een lange afdaling bleek het in het dal erg lastig ergens koffie te drinken. Vrijwel alles was dicht op woensdag (en volgens mij gaan ze nooit open daar in Frankrijk...). Uiteindelijk ergens een cola kunnen scoren maar iets te eten was weer niet mogelijk.

Na de pauze kregen we klim van de Col de Proncel. Ook een lekker lopende klim zonder muren.

Hierna was het storm tegen zodat zelfs de afdaling zwaar was. Gelukkig na een dorpje kwamen we in het bos voor de klim naar Col de St Alexis. Hier bleek dat de meeste renners niet meer fris waren want het bordje werd gemist. Niet door mij trouwens:
Bovenop een vlak stuk van een paar km en toen nog zo'n km klimmen naar opnieuw de Col de Rousset:


Als beloning een lange afdaling terug naar de auto. Vlak na vertrek met de auto begon het te regenen en het zou voorlopig ook niet ophouden.
Goede gok geweest in deze omgeving te fietsen en aldus 78km met 1465hm kunnen bijschrijven. Lekker fietsdagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten