Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 1 september 2014

Im Sauerland am Freitag

Afgelopen weekend een "trainngskamp" in Sauerland met 12 renners. Locatie Winterberg wat nog sneller is te bereiken dan de oude uitvalsbasis in Helminghausen: slecht 396km en na 3 uur en 45 minuten waren we al ter plekke.
Nieuwe uitvalsbasis dus nieuw pension. Zeer goedkoop maar prima pension in het centrum van Winterberg met eigen parkeerruimte. Zo goedkoop uiteindelijk dat ik 30% van het inlegbedrag terug kon betalen aan de deelnemers zonder dat er ook maar ergens op bezuinigd is dit weekend.


De eerste dag een route van de Bike-Arena: rondje Diemelsee dus deels bekend terrein. Deze rit bleek 88km en 1329hm te bevatten. Ondanks slechte voorspellingen was het prima weer:
Na een korte afdaling naar Elkeringhausen begon er al na 3km een uiterst zware klim van lange stukken 14-15% Naarmate we dichter bij de Diemelsee kwamen werden de percentage's wat prettiger in de meeste klimmen.

Uiteraard kwamen we over de stuwdam bij Helminghausen:





Bij de familie Bouma koffie gedronken met gebak. Hier bleek opnieuw dat de Apfelstrudels op z'n retour waren want van de 11 renners kozen er 8 voor Himbeeren gebak:
Bij Gasthof zum Dimmeltal hangen we nog steeds aan de muur na het jubileum weekend in 2010:
Na de koffie dan op naar de beruchte Grosse Buttenberg met een maximaal percentage van 17%:
Na deze zware klim via Brilon Wald weer terug richting Winterberg waar het prima toeven was bij het pension na de finish:

Lekker gefietst en nergens in de problemen geweest; ging een stuk beter dan de laatste keer Tecklenburg gelukkig.

http://www.strava.com/activities/187413267


Sauerland is een aanrader; je kunt hier prima fietsen, schoon, netjes en goedkoop en gratis hoogtemeters!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten