Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 28 september 2014

Lange duur

Het is de bedoeling langzaam op te bouwen naar max 10km deze winter. Zodra de 10km weer in de benen zit hoef je niet meer te trainen en kun je volstaan met 1x per week of soms 1x per 2 weken een 10km in een trimloop.

Alleen zijn er vrij weinig trimlopen met afstanden van 7-8-9km. Daarom was in 1e instantie de bedoeling 5km te gaan lopen in St Anna Parochie bij de Glazenstadloop en dan zelf eerst 3km (in)lopen zodat de afstand op 8 zou uitkomen. Na de 7 van afgelopen woensdag dan weer 1 km erbij. Maar het was wel heel erg mooi weer gisteren dus onderweg in de auto naar St Anna toch maar besloten de 10km te gaan lopen. In het slechtste geval dan maar een stukje wandelen. Het is slechts training dus dan moet dat kunnen.

Vlak voor de start nog even de mededeling dat de 10km 11km blijkt te zijn....Hm nou ja we zien wel; gaat het niet goed kan ik onderweg nog besluiten de 5km afslag te nemen (de 5 bleek dus 6 te zijn).

Maar het liep prima vanaf het begin en kon een, voor nu, mooi gemiddelde aanhouden van 11km/uur. Afslaan bij de splitsing van de 6km was niet nodig en gewoon doorlopen naar Berlikum. Als je niet vooraan loopt hoef je normaal niet op te letten want er lopen altijd mensen voor je. Zo ook nu alleen bleef er in Berlikum een groepje van 6 man/vrouw stilstaan omdat we niet meer op de route zaten...

Maar iemand wist wel hoe weer richting St Anna te komen. Alleen had ik op dat moment 7km gelopen en op een bordje stond St Anna Parochie 5km... Hm zo'n afstand was nu niet de bedoeling. Maar ja je hebt weinig keus dus maar weer aansluiten bij het groepje. Het bleef wel aardig lopen, gemiddelde zakte uiteindelijk naar 10,8 vanwege 2x een stop bij de verzorgingspost, dus maar gewoon door. Pas op het einde ging het wat moeizamer maar dat mag dan ook wel want ik kwam uiteindelijk uit op 11,4km. Trainen is dus niet meer nodig...

http://www.strava.com/activities/199943621

Wellicht kunnen we morgen aanvangen met de wintertraining op de fiets want er wordt voor de hele week prima weer aangegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten