Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 4 maart 2013

Achterstand is dodelijk

Las ik vanmorgen ergens op een blog; derhalve dat advies maar opgevolgd vandaag. Wel even gewacht tor de temperatuur was gestegen tot 5,9 graden. Stond nog wel een aardig windje dus maar begonnen met de anti wind route. Eerst van Boksum naar Leeuwarden:
In Leeuwarden via industrieterrein de Hemrik naar de Groene Ster:

Omdat de wind schuin tegen was deze keer gekozen voor de grote weg naar Tietjerk ivm de daar aanwezige beschutting:
Na Tietjerk de Zomerweg naar Burgum en daar rechtdoor gereden tot aan de afslag Twijzelerheid. Hier komen we in de gemeente Achtkarspelen dus de Friesche Wouden:
Kollumerzwaag was de volgende plek en vanuit hier naar Zwaagwesteinde. Lekker weer inmiddels, zeker voor de wind en het marcheerde ook wel aardig. Zal ongetwijfeld met de hogere temeperaturen te maken hebben. Veenwouden door het centrum en dan over de steentjes naar Veenwoudsterwal. Bij Cafe Dikke Luk gaan we dan rechtsaf om door het natuurgebied het Butenfjild te rijden:



Giekerk en via het Elfsteden Tegelbruggetje naar Miedum:
Met wind schuin tegen naar Lekkum en Leeuwarden; geen zin om helemaal door de stad te rijden dus gekozen voor de route door het Leeuwarder bos:
 In Westeinde lag een weg eruit en moest je linksaf; jammer dat er dan niet aangegeven wordt verder waar je langs moet. Het was daar een soort doolhof en na een minuut of 5-6 wat heen en weer rijden en zoeken dan eindelijk een heel klein pad naar de weg naar Marsum.  Via deze plek weer naar huis en konden 78km worden bijgeschreven.
Nog even een leermoment voor sommigen: een hoogtestage is mooi maar moet dan wel 3 weken duren wil je enig rendement hier uit halen. De eerste week moet je zowiezo niet teveel inspanningen doen omdat je lichaam aan de hoogte moet wennen. Binnenkort dan maar 3 weken op hoogtestage naar Tecklenburg,

http://connect.garmin.com/activity/280376096

Geen opmerkingen:

Een reactie posten