Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 3 mei 2014

De Ronde van Oranjewoud


Vandaag de derde aflevering uit de vervolgserie wat een klere eind: De Ronde van Oranjewoud 26,1. Nog 3 afleveringen te gaan en dan is het finito. Er zal ook zeker geen vervolg op deze serie gaan komen.

Prima organisatie vandaag, geweldig de hoeveelheid verzorgingsposten, prachtige route rond Oranjewoud en lekker loop weertje. Alleen het lopen was dan wat minder. Voelde van te voren al niet zo goed aan en de motivatie was derhalve niet hoog. Maar goed je moest voorinschrijven en veel mogelijkheden voor lange afstanden zijn er niet en vaak loopt het na een paar km wel wat beter. Vandaag niet dus, zware (boven) benen met name. Dus erg rustig gestart en maar zien. Weggegaan op 2.30.00.Je kon na 16,1km eventueel stoppen omdat je dan door de finish kwam en wel of niet de 2e lus van 10km doen.

Gelukkig de 1e 16km gezellig met een bekende opgelopen door een prachtig decor. Ook de fietsmogelijkheden zijn daar een stuk beter dan in hier in de buurt.

Na 16km besloten toch maar door te gaan. Het zal in de marathon ook zwaar worden dus was dit wel een goede doorzettingsvermogen training.
Voor me liep nog wel een groepje en een oud klasgenoot maar helaas vandaag niet het vermogen het gat te dichten. Halve marathon tijd van 2.00 was niet geweldig natuurlijk maar ook niet al te slecht. Kon wel redelijk konstant blijven lopen, behalve km 22 toen een bekende bij een verzorgingspost maar ervan wilde overtuigen dat ik dit jaar wel weer aan de Jouster Merkeloop moest meedoen. Enfin dat zien we tzt wel maar ik denk dat 28 sept te vroeg komt een week na Frankrijk.
Aan het einde nog een paar kunnen inhalen en uiteindelijk in 2.29.23 binnen dus nog net binnen de 2.30 dus over de tijd kunnen we dan nog wel tevreden zijn. Foto's volgen nog want er stonden diverse fotografen langs de kant.

Volgens de Garmin ging het wel erg goed want na een uur bleek de hf zo rond de 80 te zitten en kwam ie niet meer boven de 100. Ik schat zelf dat ik zo rond de 150 heb gezeten (max 192).
Geen Klasbakken gezien maar het was ook nogal druk met 750 deelnemers.

http://connect.garmin.com/activity/491902132

Komende week wordt in principe een rustweek met mss maandag en woensdag een kort herstelloopje en dan woensdagavond op de boot naar Engeland om te proberen de laatste kilo eraf te krijgen dmv het succesvolle hamburgerdieet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten