Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 20 april 2015

De Ronde van Vlaanderen

Afgelopen weekend dan de eerste echte krachtmeting in het KlasbakTeam. In Vlaanderen waar de bekende hellingen op het programma stonden.
Op vrijdag nog frisjes maar wel droog en af en toe zon. Na een wat moeizame start om op de route te komen volgde al snel de Wolvenberg:
Een pittige klim met 17%, gevolgd door een kasseienafdaling en de kasseienstrook van Kerkgate. In de klim direkt al last van de rug en dat zou de hele dag zo blijven. Op de Paddestraat even wat foto's genomen en na het weer opstappen kwam ik moeilijk op gang: het bleek dat het licht omhoog ging en als je dan met 0km vertrekt wordt het lastig. Maar ook deze strook weer overleeeft:
Verder nog de kasseistrook van Haaghoek en deze ging uitstekend, heerlijk "geramd".

Diverse hellingen in het parcours zoals Molenberg, Leberg, Kortekeer,Valkenberg en Taaienberg:

De Taaienberg maar net als Tom Boonen zoveel mogelijk in het gootje gedaan.De Oude Kwaremont helaas rechts laten liggen om door te gaan naar de Paterberg. Deze ging zonder problemen op de kasseien met 20% max.

Na een tussenstuk dan naar de zwaarste van allemaal de Koppenberg:
Ook deze fietsend boven genomen met slechts een max hf van 182. Hierna terug naar de auto met 90km en 1000hoogtemeters op de teller. Bij het hotel een verdiend biertje:
Herstellen voor de dag van zaterdag: de Peter van PetegemClassic.

https://www.strava.com/activities/287301619

Geen opmerkingen:

Een reactie posten