Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 21 april 2015

Peter van PetegemClassic

Na het rondje Vlaanderen op vrijdag dan 1 dag later de Peter van PetegemClassic met als hoogtepunt de Muur van Geraadsbergen en Bosberg, oftewel de oude finale van de Ronde van Vlaanderen.

Eerst 7km naar de start fietsen waar het erg rustig was omdat de meeste renners al waren vertrokken:
Prima weer waardoor in de korte broek kon worden gestart. Het eerst deel van zo'n 12km was niet zo geweldig. Wel af en toe wat steentjes:
Af en toe een kleine helling. Hier was het wel duidelijk dat de renner die al 2 dagen overal voorop rijd een laag startnummer verdient in Frankrijk.

De eerste controle was bij de bekende brouwerij van Roman. In het verleden hier ook wel eens controle gehad, ik dacht in Omloop het Volk:

Hier en daar een kleine helling en 1 kasseistrook: de Lange Munte. Deze lagen er voortreffelijk bij en dan is het net zo onverstelbaar als het niet fietsen van de Oude Kwaremont dat renners voor het gootje kiezen. Prachtige strook.
We gaan richting Geraadsbergen en nemen af en toe een korte helling:
Bij Geraadsbergen bleken we niet de traditionele klim te doen maar buiten om via de Guilleminlaan. Teleurstellend voor een deel van het peleton nu ze niet alleen de Oude Kwaremont missen maar ook de echte Muur:
We komen halverwege de oude klim uit:
Vrij gemakkelijk naar boven gereden deze keer:







Hier was weer een verzorgingspost en hierna op weg naar de Bosberg:

Op de Bosberg op het terras koffie gedronken. Hierna af en toe een helling waarvan alleen de Congoberg deze naam mocht hebben. Verder veel vals plat en wind. Na 118km kwamen we dan weer in Aalst bij de finish. Nog 7km op de fiets terug maakt een dagtotaal van 132km en 991hoogtemeters.

https://www.strava.com/activities/287746878

Geen opmerkingen:

Een reactie posten