Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 13 april 2015

Op weg naar Vlaanderen

Op zich niet onaardig weer maar met 10 graden, windkr 5 en slechts af en toe zon vanwege de vele bewolking:
was de lange broek en een jack geen overbodige luxe. Vrijwel alle fietsers waren trouwens aardig ingepakt op 1 na: deze reed in korte broek en korte mouwen. Een mafkees dus.

Vanwege de wind vertrokken richting Burgum. Via Wartena naar Oudega. Dat ging lekker voor de wind waardoor de 1e 30km in een uur werden afgelegd. Zelfs op het buitenblad gereden wat ik normaal nooit doe maar ik heb de Vlaanderen wielen erin gedaan met een 29 achter. De pion is nieuwer dan de ketting en dat liep niet helemaal gesmeerd. Op het buitenblad liep dat beter. Maar goed we doen het er maar mee komend weekend en dat zal ook wel lukken. Iets meer herrie dan normaal valt toch niet op te merken op de kasseien.
Na Oudega zijwind en na Jistrum alles tegen. Omdat we in de Wouden waren gelijk maar wel klinkerwegen meegepakt waaronder de Ieswei van 2km bij Jistrum om toch een beetje Vlaanderen gevoel te krijgen:






Gelukkig af en toe nog wat beschutting zoals bij Toutenburg want de stukken waar dat niet zo was werd een kwestie van harken. Maar goed we maken progressie want onder 22km/uur komen we niet meer.

Door de stad en langs het van Harinxmakanaal:


Helaas kun je niet meer via de Zwettebrug dus moet je wel verder door de stad. Maar gekozen onder het Zwette viadukt te gaan naar het WTC en vanaf daar naar Ritsumasyl en It Holt weer naar huis. Goed voor meer dan 2 en half uur. As woensdag nog zo'n ritje en dan het Vlaanderenweekend wat goed zal zijn voor zo'n 200km. Kan een mooi weekje worden op deze manier.
https://www.strava.com/activities/284590799

O ja ben heel tevreden met m'n Garmin; eindelijk een apparaat welke een renner vertrouwen geeft want sinds ik deze Garmin heb elke keer thuis gekomen met een PR zoals ook vandaag:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten