Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 1 januari 2011

Het jaar 2011

Een nieuw jaar, een nieuwe start en dus ook maar een nieuw blog. De eerste kilometers zijn vanmiddag gemaakt (43). Het werd tijd ook want sinds de zomer weinig meer gereden: sept nog 423, oktober nog 324 om dan af te sluiten met een schamele 140 in november en het dieptepunt van 61km in december. Weinig motivatie en derhalve tijd voor eens wat anders na een paar jaar zonder te stoppen te zijn doorgereden. Hardlopen dus. Ik was er vanuit gegaan dat dit niet probleemloos zou verlopen na ongeveer 20 jaar niet te hebben gelopen (op een kleine opleving in 2003 na toen de pret snel over was na een zweepslag). Tot op heden komt dit volledig uit: achillespeesblessure en inmiddels al een tijdje een kuitblessure. Nog een week te gaan en dan mogen we het na 3 weken rust weer eens proberen.

De afgelopen tijd maar een paar keer geschaatst en dan was ook wel weer leuk; sinds 1997 weer eens op buitenijs. Maar nu mag de winter verder wel wegblijven want er moet gefietst worden.
Op het programma staan de Dolomieten Rundfahrt (http://www.dolomitensport-lienz.com/) op 12 juni en de zware Gran Fondo Fausto Coppi op 3 juli (http://www.faustocoppi.net/).
In Oostenrijk gaan we ook nog proberen de Gross Glockner te beklimmen en misschien ook nog de erg steile Tre Cime di Lavaredo in Italie.
Of we de GF Coppi doen of de MF dat zie ik tzt wel. Voorlopig maar eens wat gestruktureerd gaan trainen en we gaan dat doen met behulp van een schema van onze Oosterburen van het blad Roadbike. Daarnaast proberen 1/2 x per week lopen als het goed gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten