Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

woensdag 6 april 2011

Op naar 20 graden of toch niet?

http://connect.garmin.com/activity/77576900

Dit was de route van vandaag.

Wetteronline en Wetter Tecklenburg waren het zo goed als eens voor vandaag: 19-20 graden en bewolkt maar droog.
Bij aankomst in Tecklenburg om 11 uur: lichte motregen en 11 graden...Geen overschoenen, geen jasje meegenomen; armstukken en windbreaker zou genoeg moeten zijn met 19-20 graden. Eerst maar gezamenlijk koffiedrinken op het tentje aan het plein en tegen 12 uur dan toch maar starten; het was inmiddels droog en het voelde als 13 graden.
Gelukkig had ik nog een hardloopjasje mee dus die maar aangedaan. Kou viel eigenlijk best wel mee ondanks de enorme harde wind en geen zon te zien. Eerst een rondje om Tecklenburg heen, langs het zwembad naar Ledde voor de eerste hoogtemeters. Hierna terug klimmen naar Tecklenburg om daarna de hindernis van de Kleeberg te nemen. Mooie rustige wegen en via Sudenfeld richting de Holperdorperstrasse. Op de top afgedaald naar Lienen om 2 keer de mooie kant van 1,5km te rijden:
De start van de mooie kant van de Holperdorperstrasse van Lienen richting Bad Iburg.

Onderweg naar de top.

Het liep allemaal erg lekker vandaag. Na de 2e klim richting Gasthof Zum Urberg welke op woensdag gesloten is en derhalve konden we gelijk door naar de Doreberg met 330m het hoogste punt van het TeutoburgerWald. De weg was deze keer prima tot aan de laatste paar honderd meter; hier waren ze bomen aan het rooien met een trekker en die liet wat modder achter...

Vlak voor de top van de Doreberg.


Omdat het inmiddels al niet al te vroeg meer was de klim slechts 1 keer gedaan en hierna afgedaald voor de koffie in Hagen. Natuurlijk met een stuk gebak.
Na de koffie tegen de harde wind in richting Tecklenburg om nog even via Ledde door het bos en de lange klim naar Tecklenburg te rijden;
 om uiteindelijk weer op de parkeerplaats te arriveren na 71km en 1200hm.
Gemiddelde hf was 139, slechts 12 min D3 en een avg cad van 85 (top!). Al met al zeer tevreden over deze dag die wat minder begon. Maar het draaide een stuk beter dan de laatste keer en dus kunnen we hier weer verder mee. (maar wel met de loopschoenen). O ja fiets opgehaald met juiste body voor het achterwiel dus as vrijdag vermoedelijk een eerste testrit. Wordt wel kort ivm het lopen as zaterdag.

En: bij terugkomst in Tecklenburg was het inderdaad 20 graden met af en toe zon......................

Nog een plaatje van onderweg:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten