Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 19 april 2011

Wat een weer

Met dit weer lijkt de fietsmotivatie zelfs weer terug te komen; het was dan ook heerlijk, graad of 22 en niet al te harde en/of koude wind. Perfect dus. Fiets mee naar het werk; kon helaas niet al te vroeg weg zodat het oorspronkelijke plan van ruim 100km aangepast moest worden.
We begonnen eerst maar eens een weg met een vandaag toepasselijk naam te volgen naar Burgum:
Ter hoogte van Jistrum de Iesweg maar niet gedaan maar linksaf richting Zwaagwesteinde. Ik reed eigenlijk maar was op de gok en we zouden wel zien waar we uit kwamen. In ieder geval na Zwaagwesteinde b ij Kuikhorne waar ook de watersportactiviteiten alweer in volle gang waren:
Richting Broeksterwoude dan maar: helaas een onverharde weg. Dan eerst maar door.
Hierna kwamen we in Veenwouden uit; helaas hebben ze hier niet gehoord van richtingaanwijzers oid zodat ik zo'n 10 minuten rond heb gereden en uiteindelijk maar de bordje Damwoude heb gevolgd waar ik eigenlijk helemaal niet heen wilde. Aha bordje Broeksterwoude linksaf. Enthousiast naar links maar helaas: een schelpenpad.... Maar weer door richting Damwoude enigzins zorgelijk want hoe verder naar het Noorden hoe langer tegenwind op de terugweg. Bij De Valom dan weer een bordje Broeksterwoude en jawel een asfaltweg welke later in klinkers overging:

Aan het einde van deze weg dan eindelijk:

Via het Butenfjild richting Roodkerk tot een afslag: Birdaard; laten we dat dan ook nog maar doen. In Birdaard zijn 2 mogelijkheden door naar Ferwerd of de Elfstedenroute naar Leeuwarden. Maar eerst rijden we nog langs het Eeltje meer tussen Birdaard en Rinsumageest:

In Birdaard besloten rechtdoor te rijden richting Ferwerd in een poging ook de Muur van Hogebeintum te slechten. Maar op een gegeven moment een punt waarop je moet kiezen welk gehucht je gaat aanhouden:

Jislum, Ginnum, Wanswerd, Tergreft, Jannum wie kent het niet. We kiezen voor Jislum en jawel we bereiken Hogebeintum.

Bedwongen we afgelopen vrijdag nog de Reus van de Provincie nu was het de hoogste terp van Friesland. Maar liefst 5 hoogtemeters konden worden bijgeschreven x2 want we doen de andere kant natuurlijk ook nog even:


Na deze inspanning maar rustig tegen de wind naar huis gepeddeld via Ferwerd, Hallum-Stiens en Leeuwarden.

Rustig gereden slechts een avg hf van 124, cad 95. Maar eens kijken of we vrijdag nog een lange kunnen doen. Donderdag 8,5km lopen ovb.

De route: http://connect.garmin.com/activity/80197400

O ja als je op een foto klikt zijn ze wat duidelijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten