Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 14 december 2014

Adventure Run Ameland

Gister voor de 4e keer meegedaan aan de AdventureRun op Ameland. Op voorhand besloten dat dit de laatste zou zijn maar vanwege het prachtige parcours icm de gezelligheid in Nes toch maar weer besloten ook volgend jaar weer te gaan.
Tien km stond er weer op het programma. Maar dat werd nog even twijfelachtig want op weg naar Holwerd de ene na de andere stortbui en ook op de boot nog diverse buien. Maar op het eiland was het droog en werd het zelfs prachtig weer, zon en weinig wind dus ideale omstandigheden. Dat laatste liet zich dan niet vertalen in een fatsoenlijke tijd want net als vorig jaar besloten op het gemak te gaan lopen. Het voordeel is dan dat je ook nog eens een praatje kunt maken met bijvoorbeeld een Klasbakrenner in het 1e bos gedeelte.
Kwa lucht dus geen problemen en het was gewoon genieten met name op het strand:
Na het strand geprobeerd een wat hoger tempo aan te houden want 9,7 gem is ook wel wat aan de langzame kant. Derhalve in de 2e helft nog een vracht deelnemers ingehaald en nog net op 10km gem uitgekomen en een tijd nog net binnen het uur (pr op Ameland is 52minuten). Ofschoon ik niet de beste benen had toch weer erg genoten van het prachtige parcours en het hele mooie weer.

http://www.strava.com/activities/229271587

In principe de komende week meer hardlopen gezien de weersvoorspellingen. Daarnaast werd ik gisteravond door een dame er nog even fijntjes op gewezen dat ze toch echt 4 seconden sneller als mij had gelopen. Dat is dan de motivatie die je net even nodig hebt natuurlijk.  En als het weer zo blijft als de laatste tijd zouden er ook nog wat langere afstanden in kunnen zitten en ergens heel ver weg momenteel zit nog een waanidee van een halve marathon einde winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten