Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

maandag 29 december 2014

week 1:we bin los!

Het mag dan nog 2014 zijn maar het is wel degelijk week 1 dus de voorbereiding richting Gran Fondo Mont Ventoux kan beginnen. Dit jaar maar weer eens wat gestruktureerd met behulp van het schema uit het blad Fiets:
Het volgen van een schema heeft als voordeel dat er een struktuur in de training zit en ook afwisseling. Overigens hoef je het schema niet voor de volledige 100% te volgen want bv duurtrainingen van 3 en half uur in februari zie ik niet gebeuren. Ook speelt uiteraard het weer een belangrijke rol. Is ook niet erg om hier en daar wat af te wijken.

Voor deze week een rustig begin van 2x 90minuten (een schema gaat uit van minuten/uren ipv km's icm hartslag. Dat heeft weer als voordeel dat het geen bal uitmaakt als je langzaam rijd als je je uren maar maakt. Deze langzame duurtrainingen zullen zich op termijn gaan uitbetalen op zware klimmen als de Mont Ventoux. Voor sommigen misschien nieuw maar de basis wordt nu eenmaal gelegd met langzame duurtrainingen. Een ego kan je hierbij in de weg zitten. Als je daar geen last van hebt is het prima te doen.

Vandaag dus 90minuten op het programma wat uiteindelijk 93minuten werd en 38km opleverde. Was wel aardig weer met wel een aantrekkende wind agv langstrekkende buien maar tijdens de rit geen drup en vaak zon erbij.
Het begin is er. Komende dag even kijken wanneer rit 2 ingepland kan gaan worden.

http://www.strava.com/activities/234114049















Geen opmerkingen:

Een reactie posten