Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 6 december 2014

Atb rit Dwingeloo

Het was alweer bijna 2 weken geleden dat ik op de racefiets of atb had gezeten dus het werd wel weer eens tijd. Achteraf kon je stellen dat vanmiddag prima een lange afstand op de racer gemaakt had kunnen worden want een graad of 8, zon en weinig wind dus prima omstandigheden voor de weg.
Maar al eerder was besloten vandaag naar Dwingeloo te gaan voor de plaatselijke atb rit. En achteraf daar absoluut geen spijt van gekregen want werkelijk een geweldig mooie route kregen we voor de wielen. Alles zat erin, single tracks, heide, zand, beetje modder, heide, mooie vennetjes en een heuse klim. Ik hoop dat de heren concurentie wel even hebben opgelet op die klim want daar was het geen verstoppertje spelen meer.

In het begin van de rit nog frisjes, met name voor de vingers, maar het werd al rap een stuk aangenamer, slechts onderbroken door een klein buitje. Vandaag eigen tempo gepakt en de langste atb afstand zonder problemen vergroot  naar 48km. Aan het einde ging het zeker niet minder dan in het begin dus conditioneel ook in orde.

Onderweg nog een mooi succesje geboekt want iemand gepasseerd in het bos en dat was voor het eerst. Ook de gehele rit zonder valpartijen kunnen afwerken dus het gaat de goede kant op. De keuze voor minder lucht in de banden helpt ook heel erg moet ik zeggen. Zeker met betrekking tot de boomwortels. Zelfs niet als laatste in het klassement vandaag want we konden voor renner Westerbaan,L een DNF noteren vandaag.

Al met al een geweldige tocht gehad met een prima en gezellig gezelschap van 9 anderen. Dit smaakt naar meer maar volgende week even in een ander bos nl op Ameland bij de Adventure Run.
Tot slot nog een compliment voor de organisatie want 2 prima verzorgingsposten en de uitpijling was perfekt.

Wellicht de komende week nog een fietstochtje ondanks de slechte voorspellingen want de concurentie laat zich niet tegenhouden door wat regen richting de voorjaarsklassiekers blijkt.

http://www.strava.com/activities/226695210


Geen opmerkingen:

Een reactie posten