Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 9 december 2014

De eerste winterrit

Vandaag voor het eerst op de weg gereden met winterse omstandigheden. Het was na 9 uur nog min 1 en dus hier en daar glad. Daarom wat later vertrokken dan in eerste instantie gepland. Ik wilde ook niet te laat want volgens diegenen die er in principe verstand van hebben zou de voorloper van de storm ons land in de middag bereiken. Voor de komende dagen zullen de sportscholen wel weer uitpuilen want windkracht 9 wordt er voorspeld. Niet echt weer voor watjes dus.

Er was zon dus in de loop van de ochtend vertrokken met een temparatuur van 2,4 graad. Maar er stond bijzonder weinig wind dus was het in het geheel niet koud.
De bedoeling was om te gaan kijken hoe het laatste deel van het Zwettepad richting Scharnegoutum zou lopen. Mijn vermoeden was dat je niet rechtstreeks kunt maar via Boazum moet rijden. Dat klopte inderdaad maar het zou wel handig zijn dit ook aan te geven voor diegenen die dit niet weten.

Vanaf Boazum dus het nieuwe deel gevolgd langs het spoor naar Sneek:







Om eerlijk te zijn geen toegevoegde waarde voor racefietsers. In voorkomende gevallen maar weer gewoon over de weg naar Scharnegoutum. Mede omdat het pad ter hoogte van de voetbalvelden van Scharnegoutum onverhard werd:

Vanaf Scharnegoutum naar Dearsum gereden en daar het Zwettepad weer opgepakt:
Lekker rustig tot aan Mantgum en daarna via Jorwerd naar Hilaard. Nog een lusje over Hoptille meegepakt:
Via Hilaard, Boksum nog een kleine omweg via de Skimmerwei naar Deinum, goed voor 48km vandaag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten