Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zondag 21 december 2014

Het bos in

Dat zou kunnen duiden op atb activiteiten maar in dit geval was het te voet met de hardloopschoenen aan. In het bos was ook niet verkeerd gezien de stormachtige wind.
De start was in Balk waar we al direkt op het FietsElfstedenparcours liepen en dus ook al tussen de bomen. Dat zou vrijwel het gehele parcours zo zijn dus slechts in de laatste kilometers wat wind tegen.
De weersvoorspellingen waren bedroevend en toen ik naar Balk reed stormde het en hingen overal buien. Tijdens de loop, Gaasterland Run, slechts een paar spatten en dus goed getroffen. Er zaten ook geen onverharde meters in maar mooie betonpaden door de bossen. Ben bang dat de onverharde paden momenteel ook minder begaanbaar zijn voor de mountainbikers gezien de grote hoeveelheden regen van de afgelopen tijd. En zo te zien aan de voorspellingen wordt dat voorlopig ook niet beter, Jammer maar dat worden dan weinig kilometers op de fiets voorlopig.

Rustig aan gestart en na een km of 3 voelde het wel goed aan en het tempo verhoogd. Ik was op voorhand niet helemaal gerust want 12km had ik sinds 21 juni niet meer gelopen. Maar het liep eigenlijk heerlijk en niet in de problemen geweest. Uiteindelijk was de afstand 11,6km en dat is toch wel slordig voor loopevenement met 440 deelnemers met (chip) tijdmeting. Overal tevreden over hoe het liep en dat de tijd dan met 1.02 niet geweldig is maakt verder weinig uit. Dit geeft vertrouwen voor nog langere afstanden, mits het slecht weer blijft.

As zaterdag gaan we voor de afwisseling trail runnen in Nieuwehorne. Een soort moutainbiken zonder fiets. Vorig jaar ook meegedaan, was erg leuk en toen 18km gedaan en dat was erg zwaar. 18km zit er nog niet in dus kies ik deze keer voor de 7,5km.

http://www.strava.com/activities/231052086









Geen opmerkingen:

Een reactie posten