Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 30 december 2014

Jaaroverzicht 2014 deel 2 april-mei-juni

In april lopen we gewoon verder en beginnen met de Condensloop. 10km en een tijd van 52min viel niet tegen. Wat wel tegenviel was de volgende loop: Slach ome Mar vanuit Bergum. 11 moeizame kilometers werden het.

Onverwacht ging een week later de Cascaderun in Hoogeveen 10 Engelse Mijlen (16,21km) ver boven de verwachting. Een gemiddelde van meer dan 12km/uur over zo'n lange afstand was niet eerder gelukt en heel tevreden met een verbetering van PR met liefst dik 6 minuten. Verder werd er voornamenlijk getraind waaronder 3 hersteltrainingen op de fiets.

Hierna begon de belangrijkste voorbereidingsmaand voor de Marathon. Dat begon niet best want ziek en dat is nu juist iets wat je dan niet kunt gebruiken. Maar er stonden nog 3 lange afstanden (25-30km) op het programma en die heb je echt wel nodig.
Daarom toch gestart, achteraf niet verstandig, bij de Ronde van Oranjewoud en daar 26,1km gelopen. Kwa tempo en tijd ging het nog wel maar de benen wel geforceerd.

Dat was waarschijnloop ook de reden dat het 2 weken later in Oenkerk bij de Statenloop na een dikke 20km wel ongeveer gebeurt was. Uiteindelijk nog een kleine 25km gelopen maar 30 was het doel.
Op dat moment begon ik ernstig te twijfelen of ik nog wel zou gaan starten bij de Marathon. In mijn achterhoofd wist ik het eigenlijk wel maar er was nog 1 mogelijkheid om 30km te lopen eind van de maand in St JacobiParochie. Daarvoor nog de Bulleloop en wonder boven wonder liep het daar weer erg goed want op de 10km ruim onder de 50minuten gefinished.

Deze opleving was van korte duur zodat ik op de vrijdag voor de 30km loop in St JacobiParochie besloten heb af te zien van de Marathon en de halve marathon te gaan lopen op 21 juni.

Dat betekende tevens dat het fietsseizoen een  paar weken eerder kon beginnen. Het lopen heb ik gelaten voor wat het was en dus begonnen met fietsen, even onderbroken door de halve marathon en de dagen ervoor en erna, en dat leverde nog 612km op. Het fietsseizoen is dan eindelijk begonnen.

De halve Marathon zonder problemen uitgelopen zonder ambitie en uiteindelijk nog gefinished in 1.53 en dat is 5 minuten boven pr. Gezien de drukte en het langzame parcours niet een zo gek.
Dat was dus het einde van een (bijna)Marathon avontuur.


Jammer maar helaas maar geen spijt van het proberen. En elk nadeel heb z'n voordeel: de motivatie voor het fietsen is weer volledig terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten