Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

vrijdag 2 januari 2015

Jaaroverzicht 2014 deel 3 juli t/m december

In juli was het zoek zsm kilometers te maken ivm de week Frankrijk in september met de Mont Ventoux. Geholpen door de uitstekende omstandigheden lukte dat prima. Zo'n kleine 900km konden worden bijgeschreven. Rondje Weeribben van 90km gedaan, op 30 juli de eerste hoogtemeters (nog nooit zo laat in het seizoen) in en rond Tecklenburg 975hm op 71km. Zelfs nog een keer niet getraind ivm de hitte die dag, in de avond om 23.00 was het nog 28 graden.
Slechts 1x gelopen: een 5km als training.

Augustus beginnen we dan met de Pieter Weening Classic, mooie duurtraining van 100km. De week erna het dieptepunt van dit seizoen de Bauke Mollema Tocht:
Geen boeiend parcours, windkracht 7 en stortbuien. Mindere omstandigheden kun je niet treffen behalve mss de temperatuur die dan nog meeviel.

Onderweg besloten voor de kortste afstand 65km te gaan. Hoe dan ook deze rit rijden we niet weer.

Tussendoor nog een keer 7km gelopen en dan was de volgende rit de Woudentocht: 110km en een prachtige rit en prima omstandigheden althans tot de parkeerplaats van de start/finish. Het Ardennenoffensief wat dit weekend zou plaats vinden ging niet door vanwege het slechte weer bij onze zuiderburen.

Tussendoor nog een keer lopen in de stromende regen alvorens de 2e rit in en rond Tecklenburg gereden werd: weer mooi 70km en 950hoogtemeters bijschrijven:


Hierna nog een trainingskamp in Sauerland. Verblijfplaats was Winterberg: prima locatie maar helaas was het weer nogal fris. Maar wel droog dus er kon gefiets worden:
op vrijdag 88km met 1329hoogtemeters. Oa de Grosse Buttenberg stond op het programma en een koffiestop bij fam Bouma in Helminghausen. Op zaterdag 85km en 1359hm. Op zondag nog een kort ritje  met oa Kahler Asten het hoogste punt in Sauerland 39km met 677hm:

In totaal nog 1003km gereden deze maand.

September stond in het teken van de Mont Ventoux. Nog een keer een rondje Weeribben gedaan en ook nog de Eeloop meegedaan in Britsum en als 1e man geeindigd op de 5km.
Stinstra Classic met de Squadra Deinum gereden van 70km. Hierna was het tijd voor de Frankrijk week.
Op maandag 90km en 1118hm met wat kleine colletjes:

Op dinsdag dan het hoofddoel de Mont Ventoux. Niet helemaal tevreden want weer net boven de 2 uur vanuit Malaucene. Ook weer 2x moeten stoppen maar aan de andere kant nog wel wat mensen achter me gelaten dus komend jaar maar een nieuwe poging.
Op woensdag een zware rit over oa de Col de Rousset (24km klimmen) van 78km en 1465hm. De Rousset ging behoorlijk goed ondanks dat de Ventoux nog in de benen zat. Aan het einde van de rit werd het wel rap minder wat ook niet gek is natuurlijk gezien de trainingsopbouw dit jaar:
Op donderdag was het wel duidelijk: het beste was eraf. Vanwege het slechte weer, buien, een kort ritje van 50km en 711hm over oa de mooie Col du Colombier. Op vrijdag alweer naar huis vanwege het slechte weer en was in principe het fietsseizoen alweer voorbij. Kort maar hevig.

Vanwege het mooie weer in oktober en november nog aardig wat kunnen rijden maar in december minimaal. Wel een paar mooie Atb ritten in Appelscha, Zuid Laren, Ruinen en Dwingeloo. Verder nog gelopen in:
Kubaard Hurdrindei 8km, Slachterun Womnmels 10km, Ronde van Ried 9km, Sinterklaasloop Bolsward 7,6km, AdventureRun op Ameland 10km en GaasterlandRun in Balk 11,6km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten