Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

woensdag 7 januari 2015

Knechtenrol

Vandaag leek het prima weer voor de geplande korte training van 75min met d2 intervallen: 3x5/10 D2.

Aardig windje zodat het geen probleem kon zijn de hf in de juiste zone te krijgen te weten D2 en dat is 147-163 in mijn geval dan en een fijn zonnetje:

 Tegen het middaguur dan vertrokken en al snel bleek er toch weer meer wind te staan dan gedacht. Eerst 15 minuten inrijden tot aan Goutum en dan met wind tegen richting Werpsterhoek voor het eerste D2 blok:


 Dat D2 blok lukte zonder problemen maar om terug te gaan naar H 0-128 lukte van geen kant, 16-17/uur was niet afdoende en derhalve bij afslag Weidum maar rechts afgeslagen in een poging de Hf naar beneden te krijgen en dat lukte net voor de afslag Zwette alwaar het 2e blok kon beginnen langs de Zwette richting Reduzum:



Bij de brug linksaf licht wind mee en in de beschutting door Reduzum lukte het beter om de H zone te bereiken, Na Reduzum dan het 3e blok tot bijna Irnsum. Langs de Blauwe tent:

 In Irnsum rechtsaf waar ik gerekend had op zijwind om te herstellen bleek het schuin tegen te zijn. Nou ja dan maar 17-18/uur richting Sneek tot aan afslag Poppenwier/Raerd. In de landerijen veel zwanen en ganzen:





 Hierna tot aan Raerd lekker wind mee:


Vlak voor Oosterwierum zag ik een mountainbiker op het Zwettepad wanhopig tegen de wind in beuken. Het bleek een Klasbak kopman te zijn:
Hij was in training voor de winter elfstedentocht (op de fiets) en had niet zoveel tijd en dacht profijt van de atb te heben omdat dat zwaarder rijd. Overigens rijd ie ook gewoon 100km op zo'n ding op de weg in de winter, geen probleem. Het rare is dan weer dan ie gewicht probeerde te besparen door geen bidons mee te nemen. Zoals het een goed knecht betaamd dan maar een bidon afgestaan en mijn weg richting Weidum vervolgd:
 Lekker voor het windje naar huis langs onder andere Jellum:



Na 95 minuten ben ik dan weer thuis en dus met een plus van 25 minuten. Helaas geen Garmin of Strava file want niet voor eerst geen file te bekennen op de Garmin.

Voor dit weekend geen fietskilometers zo te zien, windkr 9 en regen voorspeld, dus wellicht een looptraining voor de cross triathon op 31 januari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten