Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

donderdag 1 januari 2015

Nieuwjaarsrit

Het was vandaag droog maar ook windkr 6. Met de moeizame rit van gisteren in het hoofd enige twijfel of ik de nieuwjaarsrit naar Franeker wel op de fiets zou doen.
Maar de weersvoorspellingen de komende dagen zijn niet al te best dus het er toch maar op gewaagd. Wel de anti wind route variant naar Franeker en daar bleek ik niet de enige te zijn:
Het scheelde af en toe toch behoorlijk die paar bosjes. Desondanks was het vrijwel niet mogelijk in D1 te rijden dus dan maar laag D2. Had vandaag prima benen en dat was een beloning want het gaat in principe nu anders. Gister op tijd op bed, de tent in het dorp niet bezocht en voila het reed ondanks de koude en de wind prima vandaag.

Tot aan Franeker alleen maar tegenwind:
Dat betekende op de terugweg dus meest wind mee en de terugweg ging dan ook een stuk sneller.

http://connect.garmin.com/modern/activity/661582639/0?lang=nl

Ondanks de wind en het feit dat het nogal frisjes was eigenlijk wel lekker gefietst.
Deze training zou eigenlijk bij volgende week horen maar dan staat er oa een rustige duur van 2 en een half uur in het schema en dat zie ik nog niet gebeuren dus daarom die training maar in 2 gedeeld en de eerste 86minuten zijn dus al binnen.

Nu op naar het nieuwe seizoen. Eerste doel is de titel vetste renner van het peleton kwijt te raken alvorens de Sma dame het bekende verhaal weer gaat afrafelen. De afgelopen maanden is het gewicht sneller omhoog gegaan dan de aex index met als voorlopig zwaartepunt 70.5. De afgelopen weken het roer toch maar weer omgegooid en de weg naar beneden ingezet met een voorlopige start in 2015 van 68,9. Nog slechts 4kg te gaan en dat zou toch moeten lukken voor 1 juni.

We maken er weer een mooi fiets seizoen van naast de trainingen wat toertochten vanuit Stiens, Goutum, Burgum en Tecklenburg. Half april dan een eerste highlight: eigen Ronde van Vlaanderen en Peter van PetegemClassic. In juni dan de week Frankrijk met Gran Fondo Mont Ventoux.

Eind juni dan een week Italie met als afsluiter de Dolomieten Marathon en als afsluiter van het seizoen nog een week Frankrijk rond de Mont Ventoux.
Wellicht kan er nog een 2 daagse klimtraining in en rond Winterberg ingepland worden maar dat is voor later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten