Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 31 januari 2015

Stuurdopjes

Je vraagt je dan af wat heeft dat dan met sport te maken. Wel in principe niets maar ze waren vandaag wel nodig om te kunnen sporten. Een man met een hesje van de triathlon bond keurde de fiets van ploeggenoot Richard P vandaag af vlak voor de start van de FeansterCrossDuathlon:
Tja amateurisme te top natuurlijk want iedereen weet dat er dopjes aan het uiteinde van een stuur horen te zitten. Maar goed probleem dan maar opgelost met ductape en vooruit de favoriet mocht z'n fiets in het Parc Ferme plaatsen.

Als eerste stond ikzelf aan de start om een basis te leggen en een redelijke voorprong op te bouwen op concurerende teams van Squadra Deinum en Fc GrasseDouble. Dat viel niet mee want het parcours was loodzwaar. Daarnaast bleek het ipv 7km 7,9km te zijn en dat is toch wel slordig van een organisatie die valt over stuurdopjes. Verder was het trouwens allemaal prima geregeld. Maar een loodzwaar rondje mede omdat er eerder al een korte variant was gelopen. Tot aan de enkels door de drek, een heuse helling en zowaar nog over een strand. En dan 4x zo'n ronde. Na 2 rondjes werd het al erg zwaar. De vooraf gehoopte 11km/gem werd net niet gehaald dus gezien het parcours (gemiddelde hartslag 173) viel dat nog mee. Incl wissel 44.05 over bijna 8km.

Richard had hetzelfde probleem: een loodzwaar parcours zodat zelfs de tijd van 2.30 uur waar je binnen moest blijven om na het atb-en nog het laatste onderdeel te lopen in zicht kwam. Gelukkig kon Richard het nog wel redden (nog 7 minuten over) in tegenstelling tot concurerende teams die uit de wedstrijd werden genomen. En in principe praten we niet over fietsgemiddeldes.

Derhalve nog 2 ronden lopen en dat ging gevoelsmatig nog wel aardig; geen tijd opgenomen dus weet niet hoe snel lees langzaam het uiteindelijk ging. Maar de 2 rondjes gingen volgens mij redelijk vlot en vielen me ook niet tegen ondanks dat het parcours er nog slechter bij lag dan de eerste keer. Uiteindelijk dus binnen gekomen en dat gaf een goed gevoel dat de eindstreep toch is gehaald. Richard bedankt.

https://www.strava.com/activities/248563980










Geen opmerkingen:

Een reactie posten