Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

dinsdag 26 mei 2015

Langste rit dit jaar

Ten behoeve van de Gran Fondo Mont Ventoux 130km over 2 weken zou er nog een keer een lange duurrit op het programma moeten staan; door het slechte weer dit hele jaar was het er niet van gekomen. Derhalve dan maar gestart in de Elfstedentocht met dien verstanden dat ik in Lekkum ben opgestapt en de rit uiteindelijk 141km opleverde.

Op de fiets eerst naar Lekkum (11km) en gewacht op fietsmaat Dennis die slecht getraind toch de hele rit ging rijden. Ik kon em dan mooi uit de wind zetten. In Lekkum eerst koffie:
Wachten op Dennis en toen aan de macaroni:
Na vertrek meest zij/tegenwind naar Bolsward en eerst hier en daar maar wat in groepjes meegereden. Na de soep in Bolsward wat meer wind mee en korte afstanden tussen de stempelplaatsen.
Na Spannenburg tegenwind en na Oudemirdum werd het een stuk zwaarder. Toch nog behoorlijk wat wind en het bleef koud met slechts 11 graden. Vrijwel al het kopwerk gedaan tot aan Staveren waar een Klasbakrenner een laffe streek uithaalde door als toeschouwer vermomt aan de kant te staan samen met zijn vrouw. Nou ja maar even stoppen en dan kon Dennis zijn aflopende voorband weer oppompen (dat zou hij later nog 3x moeten doen):
Hierna weer verder en zoals voorspeld door de Klasbakrenner eerst alles tegen en vanaf Workum meest zijwind. In Workum begon ik het kopwerk, er waren eigenlijk geen groepjes om in mee te rijden wel te voelen. Toch iets te weinig gegeten. Maar goed dan is het nog maar 12km dus me maar weer aan kop gezet en rustig naar Bolsward gepeddeld. Kwart over 4 binnen en kon er verdiend een biertje worden genomen;
Mooi duurritje van ruim 5 en een half uur.

https://www.strava.com/activities/311563967

Deze week verder weinig fietsaktiviteiten. Waarschijnlijk morgen Bulleloop Lekkum 5,4km en mogelijk vrijdag of zaterdag nog een heel kort ritje en dan is het op weg naar het mooie weer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten